Меню

Ryanair полети от Бари до Триест

Покажи филтри

Триест

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Замъкът Мирамар

  Макар да не е толкова древен, той е прекрасно място, което да разгледате на 15 мин. път от Триест в село Grignano. Белите му стени, дребните елементи и красивата градина ще ви накарат да се почувствате, като в приказка. 

 • Музеят на морето

  Триест е град, който има неразривна връзка с морето. Векове наред той е бил важна военноморска база и търговско пристанище за няколко империи. Музеят напълно отразява животът покрай морето и всичко свързано с него.

 • Пещерата Grotte Gigante

  Тази пещера се намира на около 20 минути път с кола от Триест и както името ѝ подсказва е наистина огромна. Централната ѝ част достига 100 метра височина, 65 широчина и 130 метра дължина, като това е сред най-големите пещери, достъпни за туризъм. През нея дори е прелетявал 4-местен балон с горещ въздух.

Забележителности на Триест

Първото нещо, което ще забележите, когато посетите Триест е колко малко прилича на Италия. Това се дължи на факта, че в периода между 1382 и 1919 г. е част от Австрия. Големите сгради в традиционния за Хабсбургите стил, които биха се чувствали като у дома си във Виена, се редуват с други в неокласически, бароков и арт нуво стил, допълнени от древноримски руини. Големият канал, минаващ през центъра на града, отразява елегантния блясък на сградите около него.

Триест се разпростира около пристанището си, като амфитеатър, а Адриатика е неговата сцена. Широки булеварди свързват старото пристанище Punta Franco Vecchino на север с гара Campo Marzio и новото пристанище Punta Franco Nuovo на юг. Най-големият площад в по-старата част на града е „Обединена Италия“. Повечето важни сгради, включително и Кметството се намират там, заедно с красиви паметници и скулптури.

Римският театър на Триест е доста добре запазен, като ясно си личат седалките, стените и колоните. Останалите от него статуи се пазят в местния музей. Друга древна археологическа забележителност е замъкът Saint Giusto, намиращ се в близост до Катедралата на Триест. Основата му е поставена  през 15-ти век, по време на Хабсбургската империя.

Полезна информация за летищата

Бари Триест