Меню

Търсене на полети от Билбао

Покажи филтри

Билбао

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Старата каска

  „Старата каска“ или „Седемте улици“ е средновековната част на Билбао, където ще усетите автентичната атмосфера на града и може да се запознаете с историческото му минало покрай Баския музей, катедралата Сантяго и Бидебариетската библиотека.

 • Новият площад

  Това е мястото, където са съсредоточени най-хубавите ресторанти и барове. Площадът е построен през 19 век и е в неокласически стил.

 • Мостът Субисури

  Връзката между Стария и Новия Билбао е белият мост Субисури, чийто модерен дизайн съответства на артистичния дух на испанския град.

Забележителности на Билбао

Столицата на испанската провинция Биская, има едно от най-големите пристанища в Испания и е живописно разположена около реките Нервион и Ибаисабал. Най-популярната забележителност на Билбао е музеят „Гугенхайм“. Екстериорът му е уникален, заради титаниевите панели, от които е изграден. Те сменят цвета си спрямо слънчевата светлина и по този начин придават още по-футуристичен вид на сградата. Други отличаващи се сгради с историческа стойност, са готическата църква „Св. Антон“ и операта „Ариага“ в бароков стил.

Метрото и автобусите работят от 06:00 ч. до 23:00 ч. През почивните дни метрото е до 02:00 ч., а нощните автобусни линии – до 07:00 ч., като те се различават от дневните с буквата „G“  на табелите си. За климата на Билбао са характерни честите валежи, които се компенсират от топло и приятно време. Ноември е най-дъждовният месец от годината по тези ширини.

Испанската кухня предлага множество изкушения за гастрономите, но в Билбао трябва да опитате следните ястия: забавно звучащото „бакалао ал пил-пил“ или риба треска с картофи, „чипиронес“ или сепия в собствен сос, хапките пинчос, които наподобяват брускети, се предлагат навсякъде като предястие. Малките кифлички „канутилос“ с крем или шоколад и местното бяло вино „чаколи“ са идеален завършек на всяка вечеря.

Полезна информация за летищата в Билбао

Популярни авиокомпании, опериращи от Билбао

Полетно разписание: Билбао