Меню

Wizz Air полети от Берген до Шчечин

Покажи филтри

Шчечин

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • С папагал на рамо

  Искате ли да станете пират? Посетете т.нар. Папагалник на улица Wyzwolenia № 44. Там пъстрите птици не са затворени в клетки, а свободно летят около вас, кацат на раменете и можете да ги храните.

 • Починете за малко

  На 10 км южно от Шчечин, на Буковите хълмове, се намира паркът „Букови гори“. Идеално е за разходка или пикник покрай Емералдовото езеро.

   

 • Плаж с градска гледка

  През лятото остров Grodzka се превръща в градски плаж. Хамаци, барбарони, огромни възглавници и играчки за пясък за по-малките са предоставени за безплатно ползване.

Забележителности на Шчечин

Тур из подземен бункер, винтидж автомобили и най-вкусните сандвичи с хляб, изпечен на място – определено Шчечин ще ви изненада на всеки ъгъл. Намиращият се в Северна Полша град, недалеч от границата с Германия, е възникнал през 13-ти век, но първите следи от уседналост в района са от VIII век. За повече от 100 години, Шчечин се е развивал като пристанищен град и търговски център. Няколко пъти е попадал в полски, в немски и след това отново в полски граници.

Архитектурното богатство на градския площад напомня за миналото. Именно там се е търгувало по време на Средновековието, затова и името му е Пазарния площад. Посетете Историческият музей на Стария град, за да разберете колко сложно е било миналото. За да се доближите още повече до миналото, направете една подземна разходка. Пространството под железопътната гара, може да побере до 5000 души. Има 3 маршрута, между които да изберете - този на Втората световна война, на Студената война (от времето на Полската народна република), и "обиколка с тръпка", която се осветява само от фенерчето, което носите. Билети се продават на ЖП гарата – Платформа 1.

Ако си падате по машините, не може да пропуснете Музея на технологията и транспорта. Ще разгледате отблизо невероятни превозни средства, като Stoewer V5 – първата германска кола с предно предаване, представена през 1932 г., както и мотоциклети от съветската епоха. Има също изложени проектите на автомобили, които никога не са стигнали до производство. Пример за това е наследникът на полския Фиат.

Когато огладнеете, докато се разхождате, потърсете Bajgle Króla Jana, близо до Стария град и си вземете един вкусен бейгъл. Мястото е известно със сандвичите си от хляб, печен на място и сервиран с различни топинги. Предлагат се още супи, салати и десерти. А когато стане време за вечеря се насочете към бирария Wyszak, предлагаща местна кухня, съобразно полските и немските традиции. offers local cuisine, merging Polish and German culinary traditions. Може да изберете херинга в сос от масло, лук и копър или бяла, домашна наденица с местно сирене, брецел и лучени кръгчета. През вечерта разпуснете, разхождайки се из булеварда. При хубаво време всички барове и места за хапване изкарват маси навън. 

Полезна информация за летищата

Берген Шчечин

Популярни авиокомпании по маршрут Берген - Шчечин