Меню

Ryanair полети от Берлин до Трали

Покажи филтри

Трали

 • Обща информация

  Официален език: Ирландски, английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Град край реката

  Името на града идва от ирландското наименование Traigh Li или Tra Li за по-кратко, което буквално означава "град край реката".

 • Среща с изкуството

  Ако се интересувате от културата на Ирландия, посещението на Трали ще ви допадне. Особено интересно ще ви бъде в театър Siamsa Tire, представящ традиционното ирландско изкуство.

 • За любителите на добрата храна

  В продължение на няколко години, всеки последен септемврийски уикенд превръща Трали в домакин на Фестивала на храната. Можете да опитате интернационална кухня, регионални бири и всякакви вкусотии, директно от техните производители. 

Забележителности на Трали

Град Трали се намира в югозападната част на Ирландия, окръг Кери. Разположен е на полуостров Дингъл, който е най-западната точка на страната. Най-популярният елемент от културата на града е Международният фестивал Rose of Tralee, който има почти 60-годишна традиция. Той се провежда всяка година през август. По време на празненствата се избира девойка с ирландски произход, която получава титлата Кралица на розата. Тя се превръща в посланик на града и региона и дава пример на останалите със своята отдаденост и социална отговорност. В допълнение към конкурса има много събития като концерти, паради, панаири и фойерверки.

Ако сте фен на цветята, със сигурност ще ви е интересно да разберете повече за ролята им по време на фестивала. В Трали има градски парк, който не е просто сцена на повечето споменати мероприятия. Розовата градина там се гордее с повече от 5000 вида рози. Струва си да я посетите, особено по време на цъфтежа, когато е смайващо красива.

Трали не е голям град, но все пак ще откриете много места за хапване. Сред популярните ресторанти, които предлагат ирландска кухня, са: CROI на ул. "Доминик" № 9, Номер 4 на "Площад 4" или Kirby's Brogue Inn на ул. "Рок". Ако искате да хапнете нещо набързо и едновременно с това харесвате морски дарове, пробвайте Quinlans Seafood Bar в 2 The Mall.

Градът е разположен на едноименния залив, част от Атлантическия океан, в който се вливат няколко малки реки. Има природен резерват, включващ красиви плажове, дюни и лагуни. Можете да ги посетите с някоя от организираните екскурзии с лодки. Сред най-интересните забележителности е светилището на птиците на остров Деримор.

Полезна информация за летищата

Берлин Трали