Меню

Ryanair полети от Барселона до Херес де ла Фронтера

Покажи филтри

Херез де ла Фронтера

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фламенго в сърцето и душата

  Според жителите на Херес, това е мястото, където горещото испанско фламенго е възникнало. Сред варосаните сгради и тесни улици, има доста заведения и няколко клуба, в които редовно се преподава и танцува фламенго. Освен това, при всеки по-голям празник или специален повод, площадите и улиците се изпълват с усмихнати и танцуващи хора.

 • Гранд При по Мотоциклетизъм

  Испанското Гранд При по мотоциклетизъм, което е широко популярно спортно събитие, се провежда в Херес всяка година, събирайки почитатели от цяла Европа.

 • Елитът в конната езда

  Херес е дом на една специална за цяла Андалусия институция – Училището по конна езда, в което този спорт се преподава като изкуство. Можете да разгледате 60-те конюшни и прилежащите им трасета, наблюдавайки някои наистина уникални екземпляри и тясното представяне.

Забележителности на Херес де ла Фронтера

Артистичният град Херес де ла Фронтера, познат още само като Херес, се намира в провинция Кадис и е добре известен с вината си, фламенгото и танцуващите коне. Той съчетава нотките аристократизъм, свързани с традициите и скромността, типична за домовете в региона Андалусия.

Купувайки самолетни билети за Херес, трябва поне за няколко дни да се посветите на виното. Посетете някоя от многобройните винарни, за да разберете, че още през 1100 г. пр. Хр. финикийците са разпространили винопроизводството из испанските земи. Тази традиция е продължена и от римляните през 200 г. сл. Хр., които тогава управляват същите територии. Херес е известен със своето сладко вино шери, което в Испания дори наричат „вино от Херес“.

Развъждането на картезианската порода коне, която е подвид на андалусийската, е тясно свързано с развитието на града и Конният панаир, който се провежда ежегодно. Шоуто включва грандиозен конен балет, придружен от пеене, танци, вкусна храна и ездачи, облечени в костюми от 18-ти век. Разбира се, всичко това е под звуците на испанска музика.

Сред архитектурните богатства на Херес, на които трябва да се обърне внимание е Кортезианският манастир, който се счита за една от сградите в Кадис с най-важно значение. През 15-ти век зад красивата барокова фасада за живеели кортезианските монаси, които са хранели и спасили от изчезване едноименната порода коне. Други забележителни сгради са замъкът Алказар от 11-ти век в арабски стил и катедралата Сан Себастиан, за която се твърди, че е последната в Испания, построена в готически стил.

Полезна информация за летищата

Барселона Херез де ла Фронтера

Популярни авиокомпании по маршрут Барселона - Херез де ла Фронтера