Меню

Търсене на полети от Бакъу

Покажи филтри

Бакъу

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Зелен туризъм

  Районът на Бакъу е много подходящ за екотуризъм. Хижи и хотели предлагат разтоварваща почивка сред природата. Има възможности за практикуване на езда, планинско колоездене, риболов.

 • Бусийски водопад

  В окръг Бакъу се намира Бусийски водопад (между Немира и Вранча планина), на надморска височина 500 м. Това е едно от природните бижута на областта, като водите му падат от 20 метра височина.

 • Природен парк „Немира“

  Природният парк „Немира“ е защитена зона от национален интерес, разположена предимно в район Бакъу и от части в Ковасна. Той включва богата флора, букови и борови гори. Едно от защитените растения, познато и в България е планинският еделвайс. На територията на парка е езерото Valea Uzului, включено в европейската екологична мрежа.

Забележителности на Бакъу

Бакъу се намира в румънския район Молдова, в подножието на Карпатите. Градът се споменава за първи път в историческите хроники през 1408 г. Предполага се, че името му произлиза от думата бик. През периода на Първата световна война дори е служил за седалище на румънската администрация, докато Букурещ е бил окупиран.

Най-голямата забележителност на Бакъу е църквата "Пресиста", построена от княз Стефан Велики като резиденция за сина му Александър. Към архитектурния комплекс спадат и т.нар. принцови дворове. Етнографският музей в Бакау показва нагледно особеностите на областите в района, а историческият музей съдържа важна колекция с антични предмети от древна Дакия. Международният живописен лагер в Тескани, близо до Бакъу, представя значими художествени произведения от Румъния и  чужбина. Всяка година около Коледа се провежда фестивал на зимните традиции на район Молдова.

Градът се обслужва от международно летище Бакъу, осигуряващо директни връзки до столицата Букурещ и град Тимишоара, както и до няколко дестинации в Италия, Великобритания, Франция, Испания и Белгия. Железопътната гара на града е една от най-натоварените в Румъния, свързваща основните румънски градове. Тя е още главна транзитна спирка за международни влакове от Украйна, Русия и България. През Бакъу минава и маршрут, осигуряващ достъп до Трансилвания и град Брашов.

Полезна информация за летищата в Бакъу

Популярни авиокомпании, опериращи от Бакъу

Полетно разписание: Бакъу