Меню

Търсене на полети от Баранкиля

Покажи филтри

Баранкиля

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Вулканът Тотумо

  На един час път с кола на юг от Баранкиля, има малък и неактивен вулкан. Дървени стълби водят до върха му. Кратерът е пълен с кал, в която можете да плувате срещу скромна такса.

 • Първата авиокомпания

  SCADTA е първата авиокомпания, основана в Южна Америка и нейн дом е именно Баранкиля. Това се е случило през далечната 1919 г. До днес тя оперира под името Avianca, обединяващо много национални авиокомпании в Латинска Америка.

 • Внимавайте с дъжда

  В районите, разположени далеч от центъра на града, канализационната система е лукс. Ако по време на разглеждане на забележителностите на Баранкила, ви застигне дъжд, по-добре да влезете в бар, да си поръчате нещо вкусно и да изчакате да се навали.

Забележителности на Баранкиля

Баранкиля е огромен град, в който всяка година за четири дни жителите му зарязват всякакви ангажименти, за да се отдадат на карнавала. Сред високите и модерни сгради, има доста уютни едноетажни къщи, който са чаровно намигване към миналото. Този урбанистичен пейзаж потвърждава мнението, че Баранкиля е град на контрасти, като в допълнение предлага и доста вкусна храна.

Колумбийският град, разположен на карибското крайбрежие, е един от най-големите в страната. Въпреки че е основан през 1813 г., има свидетелства, че е бил населен още през 1533 г. С времето пристанището на града става популярна дестинация сред имигрантите от Европа, особено през периода на войната. Благодарение на морската търговия, градът получава кодово име „златната порта“ на Колумбия.

Ще опознаете региона по-лесно, ако започнете визитата си от Музеят на Карибите. Ще видите примери за къщи и домакинства от времето на първите местни заселници, както и какви животни има на дъното на океана, каква музика слушат и изпълняват местните хора и каква е тяхната култура.

Градът е добре известен със своите забавления. Там се провежда Карнавалът на Баранкиля, който е един от най-значимите в страната и датира от 19-ти век. Празненствата започват 4 дни преди Святата седмица. От неделя до сряда градът е парализиран. Тълпите излизат на улиците да танцуват, пеят и да се наслаждават на цветната феерия. Карнавалът дори е под опеката на ЮНЕСКО.

Кухнята на Баранкиля е смесица от вкусове от целия свят. Доминира креолската кухня, но също има влияние от китайската, японската, френската, италианската, испанската и бразилската. Типичната колумбийска бърза храна се нарича „фрутерия“. Това обикновено е място, където добре изпържени храни, се предлагат заедно с прясно изцедени сокове от различни плодове. Ще попаднете на тях почти на всеки ъгъл. От по-традиционните ястия, не пропускайте да опитате „емпанадас“ – вид пайове, пълнени с говеждо, пилешко или сирена. Друго подобно ястие е „папас рейанас“, което представлява вид картофени кюфтета, пълнени с говеждо. Трябва да имате предвид, че повечето типични ястия са пържени. За щастие на любителите на риба и морски дарове, кварталът разположен по Атлантическото крайбрежие е пълен с ресторантчета, предлагащи прясно уловени риби, приготвени по разнообразен начин. Няма да останете гладни предвид големия избор.

Полезна информация за летищата в Баранкиля

Популярни авиокомпании, опериращи от Баранкиля

Полетно разписание: Баранкиля