Меню

Търсене на полети от Остин

Покажи филтри

Остин

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Изворният басейн Бартън

  Направен от човешка ръка, той все пак разчита на водата от изворите Бартън, които са най-големите в Тексас. Басейнът се намира в парк „Зилкър“ и е предпочитано място за разхлаждане в горещите дни, освен това водата винаги е приятно топла.

 • Кварталът СоКо

  Името на квартала – SoCo произлиза от South Congress или Южен Конгрес. Представлява еклектичен микс от бутици, ресторанти, антиквариати, галерии, заведения с жива музика и определено си струва да се разходите из многоцветните му улици.

 • Паркът на динозаврите

  На около 30 мин. от центъра на Остин се намира Паркът на динозаврите, който е истинско приключение за най-малките. Някои от фигурите приличат на истински същества с размери от около 3 метра.

Забележителности на Остин

Всеки американски щат си има свой емблематичен град, който е придобил световна известност. За Тексас това е столицата Остин. Изненадващо, но градът крие множество клубове с музика на живо, там се намира едно от най-големите американски трасета на Формула 1, дом е на университета на Тексас и е заобиколен от няколко езера и прекрасни паркове, където жителите му обичат да прекарват свободното си време, катерейки се, бягайки, плувайки, или карайки велосипеди.

Сградата на щатския Капитолий е нещо, което няма как да изпуснете. Огромното здание, построено от червен гранит блести на слънцето. Гигантската месингова врата се намира точно под невероятния купол, до който може да стигнете, изкачвайки четири нива, покрити с мрамор. С кафене, сувенирен магазин, голяма и красива градина, както и безплатен гид, Капитолият е идеален за семейна разходка.

Езерото „Калинката“ ще ви накара да се почувствате сред природата в средата на града. Има много мостове, пресичащи спокойните води, може да наемете лодки за плаване, а домашните любимци и спортните дейности също са позволени. В Остин се намира също една от 13-те президентски библиотеки, посветени на живота на държавните глави. В нея има реплика на прословутия Овален кабинет, която впечатлява децата.

Щатският музей на Тексас умело пресъздава историята на щата. Още от входа посетителите са посрещнати с кораба от 1680 г. La Belle. Сградата се състои от три етажа - първият е обозначен като „Земя“, вторият „Идентичност“, а третият „Възможности“, представящ петролодобивът и отглеждането на ориз, овце и памук. IMAX залата с 400 места излъчва 2D и 3D прожекции.

Полезна информация за летищата в Остин

Популярни авиокомпании, опериращи от Остин

Полетно разписание: Остин