Меню

Търсене на полети от Andahuaylas

Покажи филтри

Andahuaylas

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Преди инките

  На 21 км северно от града ще откриете археологическата забележителност, наричана Сондор. Представлява руини на древен храм, датиращ още преди времето на инките. За да стигнете до там, можете да хванете автобус (colectivo) от центъра или да стигнете с кола.

 • Покрай водата

  Лагуна де Пакуча (Laguna de Pacucha) е сред основните забележителности в областта. Това е езеро на около 3300 метра надморска височина. Разходката до там е идеална за еднодневен тур, като там има няколко ресторанта, в които можете да си починете и да похапнете.

 • Бикоборство

  Всяка година в края на юли се провежда Кървавият фестивал (Yawar Fiesta). Ритуалната борба между бик и т.нар. кондор символизира битката между местното население и испанските конквистадори.

Забележителности на Андауайла

Градът се намира на надморска височина от почти 3000 м и не е типичното туристическо място, но все пак ще откриете автентичния перуански дух.

Андауайла се намира на половината път между Куско и Аякучо. Там туристите могат да се отпуснат след няколко часа пътуване към една от двете дестинации. Въпреки че градът е построен по протежението на реката и изглежда сякаш е километри дълъг, всъщност не е толкова голям и можете да стигнете навсякъде пеша. Просто излезте от хотела, в който сте отседнали и поемете накъдето ви видят очите. Потопете се в ежедневието на коренното индианско население кечуа. Със своите колоритни традиционни облекла, ароматна храна, весела музика, изпълваща улиците и невероятния пейзаж на околните планини, Андауайла е едно незабравимо място.

Ако попаднете там в неделя, посетете традиционния пазар, разположен край реката в източната част на града. В продължение на един километър от брега, са разположени сергии с различни продукти, което ги прави един от най-големите пазари в Южна Америка. Можете да избирате из богат избор от пресни плодове и зеленчуци, цветни тъкани, подправки и дори животни (крави, овце, лами, или морски свинчета), както и да хапнете печено месо или да си вземете специално змийско масло, приготвено по народна рецепта. Това е идеално място за фотографите. За да не пропуснете нещо, отидете там рано сутринта.

Опитният пътешественик знае, че обикалянето на много забележителности рано или късно предизвиква апетита за вкусна храна. За да го удовлетворите, отидете в типичен перуански ресторант, предлагащ андски специалитети, като например Vista Alegre или Пума де Пиедра. Заложете на папаас и хавевос, състоящи се от картофи, яйца, прясно чили и черна перуанска мента. Може също да ви допадне санкочо де кордено (печено агне с картофи и чили) или капчи де хабас (картофи и боб в ароматен сос). Печено морско свинче е друг местен деликатес, от който трябва да пробвате поне хапка.

Полезна информация за летищата в Andahuaylas

Популярни авиокомпании, опериращи от Andahuaylas

Полетно разписание: Andahuaylas