Меню

Aeromexico полети от Амстердам до Мексико Сити

Покажи филтри

Мексико Сити

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Песо (MXN)

 • Теотиуакан

  На североизток от Мексико сити се издигат архитектурните паметници на ацтеките – Пирамидата на слънцето, Пирамидата на луната и Променадата на мъртвите. Те са защитени от ЮНЕСКО.

 • Мексиканска Венеция

  Чинамите или плаващите градини на Мексико са се образували в плитки езера, заобиколени от плетове. Тези градини са разделени от канали, по които преминават ярко боядисани лодки. В тях се сервират храна, напитки и дори свирят мариачи.

 • Мравки за вечеря

  В най-модерните гурме ресторанти се предлагат ястия, приготвени с различни видове насекоми – пчели, пеперуди, бръмбари, червеи и други. Сред най-скъпите деликатеси са яйцата от мравки, които са доста трудни за събиране и деликатни за приготвяне.

Забележителности на Мексико

Столицата на Мексико, също Мексико, е един от най-големите и бързо разрастващи се градове в света. Това предопределя нейните проблеми с трафика и замърсяването. Градът е бил столица на ацтеките до 16 век, като до тогава е носел името Теночтитлан. Мексико също така се гордее да бъде един от градовете с най-голям брой музеи.

Националният антропологичен музей разказва историята на древните племена маи, ацтеки, олмеки и всичко, свързано с предколумбовия период. Там се намира и известния календар на ацтеките. Дворецът на изящните изкуства е забележителна сграда от бял мрамор в стил арт нуво, която съхранява произведения на класически и съвременни творци. В търговската част на града е „кацнал“ Ангелът на независимостта, по повод 100-годишнината от войната за независимост на Мексико. Паметникът представлява колона, на чиито връх е гръцката богиня на победата.

Мексиканската история в картини е нарисувана от художника Диего Ривера, чиито стенописи красят Националния дворец. Той се намира до Площада на конституцията – Сокало. Той често се превръща в сцена на важни събития, концерти и представления, а през зимата се превръща в голяма ледена пързалка. Също до Площада на конституцията е разположена най-старата катедрала в Северна и Южна Америка. Тя обединява 16 параклиса, като всеки от тях носи името на различен светец.

Кайоакан е квартал в южната част на Мексико сити, където местните обичат да прекарват почивните си дни. Музеи, магазини, молове и улични артисти допринасят за доброто настроение на всеки вкус. Пласа Гарибалди е най-традиционно мексиканско кътче от това е огромния град. Там се намира Музеят на текилата, групи мариачи се надпреварват да правят серенади на желаещите.

Полезна информация за летищата

Амстердам Мексико Сити

Популярни авиокомпании по маршрут Амстердам - Мексико Сити