Меню

Търсене на полети от Александрия

Покажи филтри

Александрия

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • На разходка

  Крайбрежният булевард на Александрия е мястото, около което постоянно кипи животът на Александрия години наред. Емблематичните хотели в колониален стил, които са посрещали самия Уинстън Чърчил допълват очарованието на пейзажа.

 • Дворецът Монтаза

  Дворецът Монтаза със своите красиви градини се намира в източната част на града. Въпреки, че сградата не е обществено достъпна, градините могат да бъдат посетени срещу малка входна такса.

 • Стълбът на Помпей

  В Кармус, югозападната част на града, се намира хълм, осеян с древноримски останки. Сред тях е и Стълбът на Помпей, издигащ се над Храма на Серапис, използван някога за съхраняване на ръкописи от Александрийската библиотека. Всъщност известният стълб е построен от Диоклециан през III век.

Забележителности на Александрия

С името на този епичен град се свързват исторически личности като Клеопатра и Александър Велики и забележителности, като Александрийската библиотека и Фарът – едно от седемте чудеса на Древния свят. От 19-ти до средата на 20-ти век, градът е бохемско средище на гилдия от творци – художници, скулптури, музиканти, писатели и артисти, които допринасят за неговата популярност и пулсираща атмосфера.

От най-голямата забележителност на града – Александрийската библиотека, е останало съвсем малка част, но все пак прочутата сграда е издигната отново, за да напомня на бъдещите поколения за културното си значение. Основната читалня на библиотеката побира 8 млн. тома книги, а към сградата има няколко музея, посветени на различни епохи и съхраняващи древни ръкописи и текстове.

Националният музей на Александрия е точната спирка за почитателите на историята, които имат желание да преговорят няколко исторически периода за едночасов тур. Музеят обхваща управлението на фараоните, елинския период, ерата на Александър Велики, византийското и ислямско присъствие.

Цитаделата Кайт Бей се намира в западната част на главния крайбрежен булевард. Смята се, че се издига на мястото на легендарния Александрийски фар, който е възхваляван като едно от седемте чудеса на Древния свят. Макар и не толкова популярна, Цитаделата е издигната през 14-ти век като защита от набези по вода и заслужава да се разгледа отблизо.

Полезна информация за летищата в Александрия

Популярни авиокомпании, опериращи от Александрия

Полетно разписание: Александрия