Меню

Ryanair полети от Агадир до Веце

Покажи филтри

Веце

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Зоологическата градина

  Ако сте с деца във Веце, не забравяйте да отидете в парка, разположен на края на града, точно до руините на замъка Хертефелд. За по-любознателните към зоопарка има и интересна образователна пътека.

 • Военна база

  Наблизо се намира музеят Лаарбрук, който крие историята на военната авиация. В това няма нищо странно, защото днешното летище е принадлежало на британските сили.

 • Край реката

  Прекарайте един ден по-близо до природата. В бара на Кевин на ул. Wasser 50 ще ви дадат повече информация за рафтинга по река Niers. На ваше разположение са канута и лодки за няколко човека, а по пътя ще се насладите на разнообразни гледки от горите и полята наоколо.

Забележителности на Веце

Веце е пълен с чар малък град в западната част на Германия, на границата с Холандия. Най-старите открити следи от човешка дейност в тази област датират още от каменната ера. Градът може да се похвали с три замъка. Замъкът Висен (Wissen) е разположен южно от града. Строителството му започва през 14 век. Оттогава насам е многократно реновиран, за да остане в неоготически стил. Най-интересната част от него е параклисът от 1876 г.

На другия край на Веце е замъкът Калбек (Kalbeck). Първите исторически сведения за него са от 1326 г. Той е опожаряван многократно. Възстановен е през 1909 г., а обликът му е вдъхновен от замъците във Вестфалия от 18 век. През лятото в градините му се провеждат концерти, които си струва да се посетят.

Третият замък се намира на запад от града, или по-скоро руините от бароковия замък Хертефелд (Hertefeld), който често за използва като сцена за театрални пиеси.

Починете си като жителите на региона - активно опознавайте местността. Във Веце има няколко места за наемане на велосипеди. Струва си да изберете този транспорт, защото областта изобилства от интересни велопътеки. Ако изберете да посетите Веце през декември, то градът ще остане незабравим за вас. Преди Коледа в целия град тече трескава подготовка, приятна за наблюдаване. На всяка крачка има красиво украсени сергии със сувенири и други стоки. На главния площад можете да пиете греяно вино и да се разхождате на фона на коледни мелодии.

Германската кухня е истински празник, особено за любителите на бирата и бирените мезета. Ястията, които трябва да опитате във Веце, са свинско в гъбен сос, печено прасе със сирене, охлюви с чесън и други подобни деликатеси.

Полезна информация за летищата

Агадир Веце