Меню

Търсене на полети от Лефкада

Покажи филтри

Лефкада

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Круизна разходка

  Почти от всяко пристанище сутрин тръгват кораби за целодневен круиз около гръцкия остров. Можете да изберете между по-кратък и по-продължителен вариант, като изключителните гледки са гарантирани при всяко положение. 

 • Фабрика за маслини

  Знаете ли какъв е пътят на маслините от дървото до вашата маса? В Сиброс можете да посетите малката фабрика, чийто собственик ще ви разкаже за целия процес по добив на малсините, като междувременно ще ви нагости със собствено производство проудкти.

 • Светилище с изглед

  В северната част на острова има историческо светилище на святата майка. Разположено е в планина, от която се открива прекрасна гледка към целия район. Наблизо има и мини зоопарк.
   

Забележителности на Лефкада

Гръцкият остров е идеален за спокойна и бюджетна почивка в живописна обстановка. Прекрасните пясъчни плажове биха стимулирали вашия ваканционен мързел, а целогодишно добрите условия привличат любителите на уиндсърф и кайтсърф. Дълго време няма да забравите невероятните гръцки нощи, прекарани в местните таверни, предлогащи типични ясния и напитки.

Сред плажовете най-популярни е Порто Кацики, разположен на югозападния бряг. Плажът Егремини ще ви предложи почти карибски гледки, благодарение на цвета на водата. Който иска да се възхищава на тази красота, трябва да покаже малко решителност, заради дългия път към плажа.

Ако пристигате в Лефкада от континенталната част на Гърция, първият град, който ще видите след преминаване през подводния тунел, ще бъде Лефкас, столицата на острова. Повечето посетители веднага усещат старинното излъчване на града. Почти всяка къща в Стария град е на около 200 години, за разлика от останалата част на няма и половин век. Причината за това се крие в опустошителното земетресение, сравнило със земята голяма част от града. Въпреки това можете да се разхождате през тесните, калдъръмени улички с часове.

На острова има пет типично туристически градчета, всички те съвсем спокойни. Разположени един до друг, Никиана и Лигия са чаровни кътчета с чакълени плажове. Такъв е и Агиос Никитас в северната част от острова. В Нидри има дискотека и доста барове, които са постоянно отворени в пика на летния сезон. Василики ще зарадва любителите на водните спортове, защото южният вятър там позволява да се развихрите, а за оборудването въобще няма нужда да се тревожите – такова може да наемете на плажа.

Какво си струва да опитате в Левкада? В морските селища това със сигурност е морската храна, но приготвена от местните жители. Почти във всяка механа ще получите вкусни, домашни ястия. Ако сте във Василики, посетете ресторант T'Aloni. Изберете маса на терасата с невероятен изглед към острова. Поръчайте агнешко, а за накрая препоръчваме десерт с пъпеш, кисело мляко и бисквити.

Полезна информация за летищата в Лефкада

Полетно разписание: Лефкада