Меню

Ryanair полети от Донкастър до Люблин

Покажи филтри

Люблин

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Необичайният карнавал

  През летния сезон в Люблин се провежда карнавал, посветен на модерното циркова изкуство и театъра. По това време събитието очите ви ще се наситят на ярки светове, носени от странните тълпи артисти, жонгльори, клоуни и чудати герои.

   

 • Подземният живот на Люблин

  Под Стария град на Люблин има мистериозни коридори и стари мазета, наричани „подземният маршрут“. През лятото и през уикендите на останалите сезони, подземията са достъпни за туристи.

 • Да приготвим „цебуляж“

  Ако смятате, че имате готварски талант и харесвате кулинарните турове, посетете регионалния музей на тестеното изкушение “cebularz” или цебуляж. Това е вид хляб с мак , лук и други допълнения по желание, типичен за полските евреи от района. Под зоркия поглед на професионалисти, ще имате възможност да направите собствен цебуляж и при късмет да си го изядете.

Забележителности на Люблин

Люблин е сред най-старите градове в Полша и затова неговите вековни традиции се усещат на всяка стъпка из улиците му. Въпреки това, магията на Люблин не се крие само в Стария му град и легендите, но също така в университета и младите лица, гостоприемството и усмивките на местните хора.

Препоръчваме ви да започнете туристическата си обиколка от Стария град. Той изглежда уютен, приятен и предразполагащ към няколко часова обиколка из павираните му улички и многоцветни фасади. Можете да поседнете пред някое от многобройните му кафенета. Преминете през Plac Zamkowy (Дворцовият площад) към замъка Люблин, чийто строеж е започнал още през 12 век. Там се намира градският музей, който е и една от най-старите сгради наоколо, имаща вид на кула с кръгла основа. Ако изкачите всички 200 стъпала ще имате чудесен изглед над „Кралската улица“.

Второто най-важно място за жителите на града е Krakowskie Przedmiescie, представляваща главната търговска улица, пълна с магазини, ресторанти и кафенета. Всяка година през август там се провежда Ягелонският панаир, представляващ четиридневен празник на традиционната култура. Наблизо е Литовският площад, подходящ за снимки, почивки и разходки с уникални фонтани, които блестят в различни цветове през нощта. Това е идеалното място за срещи. На Krakowskie Przedmieście №4 се намира най-добрият магазин за сладолед в града - Bosko. Той предлага домашно приготвени сладоледи с интригуващи аромати. Една порция струва около 3 ползски злоти.

Преди войната Люблин е бил мултикултурен град. Заедно с поляците, много евреи също са живели там. Затова в града ще ви направят впечатление много ресторанти, сервиращи еврейска храна. Част от менюто им е смесица от традиционните еврейски ястия и полската кухня, което създава интереснс комбинация.

Полезна информация за летищата

Донкастър Люблин

Популярни авиокомпании по маршрут Донкастър - Люблин