Меню

Ryanair полети от Гранадила де Абона до Сантияго де Компостела

Покажи филтри

Сантияго де Компостела

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Паркът „Аламеда“

  Той е един от предпочитаните паркове в близост до центъра, който е известен в местния фолклор с историята за двете Марии. Според нея, през 50-те и 60-те години на ХХ век всеки ден точно в 14:00 ч. двете жени се появявали нагласени в парка и флиртували със студентите от близкия университет. За това свидетелства и тяхната цветна статуя в „Аламеда“.

 • Casa do Cabildo

  Къщата Cabildo е сред най-добрите примери за барокова архитектура в цяла Галисия. Впечатляващата аристократична къща е построена през 1758 г. и красивата ѝ фасада украсява площад Platerias. В нея редовно се организират изложби на различни теми.

 • Съвременно изкуство

  Центърът за съвременно изкуство на Галисия предлага чудесен поглед към културата на региона. От терасите на сградата има чудесен изглед към Стария град, а паркът, прилежащ към близкия манастир Сан Доминго, е достъпен за разходка.

   

Забележителности на Сантияго де Компостела

Сантияго де Компостела е главният град на испанския автономен регион Галисия, който е и крайната точка на поклонническия маршрут Пътят на Сантяго, започващ в Южна Франция. Катедралата Свети Яков е най-величествената и красива сграда в града, построена в началото на 14-ти век с елементи на барок и готик. Площадът „Обрадойро“ е доста обширен и дава достатъчно пространство да се насладите на катедралата. Входът към катедралата е безплатен, а срещу малка такса може да се изкачите на върха ѝ, откъдето се вижда целия град. В самата катедрала има музей, разказващ нейната история и тази на града. Ще видите колекция от гоблени, картини и библиотеката.

Ако се чувствате гладни, трябва да се отправите към манастира "Сан Францискан", който е бил обитаван от францискански монаси през 18 век. В днешно време те са се преместили в по-модерна сграда, а старият манастир служи като хотел и ресторант. Специалното меню, което се предлага, включва типични манастирски ястия, съответстващи на изискванията на поклонниците. Уникалната храна, съчетана с архитектурата и елементите, ще направят преживяването ви незабравимо.

Старият град на Сантияго де Компостела е заключен между две паралелни улици – Rua Nueva и Rua del Villar, които маркират най-оживената му част. Това е любимото място на туристите за разходка сред многото кафенета, ресторанти и бутици.

Полезна информация за летищата

Гранадила де Абона Сантияго де Компостела

Популярни авиокомпании по маршрут Гранадила де Абона - Сантияго де Компостела