Меню

Ryanair полети от Гранадила де Абона до Кардиф

Покажи филтри

Кардиф

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Шопинг

  Кардиф е една от най-добрите дестинации за пазаруване в Обединеното кралство. Известен е като „градът на пазарите“, защото разполага с шест закрити пазара във викториански стил, както и с модерния търговски център „Св. Дейвид“.

 • Червеният замък

  Смесицата от готика и викториански стил придават особено очарование на този замък, който сякаш е излязъл от средновековна приказка. Той всъщност е построен едва през XIX век от изключително взискателен местен богаташ като негов аристократичен дом, а днес функционира като музей.

 • Водни спортове

  В рамките на залива Кардиф се намира Международното водно селище, което няколко пъти е отличавано за добрите си водни атракции. Рафтинг, каране на каяк, сърфиране са само малката част от предлаганите активности за хората, търсещи адреналин.

Забележителности на Кардиф

Столицата на Уелс отдавна е известна като притегателно място за феновете на футбола и ръгбито в Обединеното кралство. Едноименният замък Кардиф е символът на града. Около него вече повече от 2000 г. кипи живот – бил е база на римските войници, рицари са се събирали там, а по-късно във времето е превърнат в романтичен замък. Понякога в него се организират празненства в уелски стил с типичната храна, напитки и музика, които връщат посетителите в XV век.

Под покрива на Националния музей на Кардиф е събрано изкуство и история за период от 500 години. Всичко от скелети на динозаври до картини може да се види безплатно. Районът около залива Кардиф е бил зает от складове, но в днешно време е превзет от всякакви ресторанти, барове, хотели, офиси, театри, спортни игрища и паркове. Отличаваща се е сградата, построена от червени тухли „Пиерик“, в която сега се помещава историческа изложба, свързана с миналото на града.

Националният музей „Св. Фегънс“ е един от най-големите етнографски музеи на открито в Европа. Повече от 40 сгради, датиращи от различни периоди са издигнати в рамките на музея: домове, ферми, работилници, мелница, градини, както и различни машини, костюми и предмети допълват цялостната картина.

Полезна информация за летищата

Гранадила де Абона Кардиф