Меню

Ryanair полети от Веце до Бидгошч

Покажи филтри

Бидгошч

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Разходка с винтидж бус

  През лятото си заслужава да се качите на ретро автобус. Маршрутът е от Стария град до Myslęcinek или отново до Стария град до Експлозеумът – музеят, намиращ се в стара фабрика за динамит. Въпросните линии са 100 и 102.

 • Воден трамвай

  От края на април до средата на септември, водните трамваи плават по река Бърда. Началната точка за всички маршрути е Рибният пазар, билети могат да се закупят директно на борда, а цялото пътуване трае около 60 минути.

 • Гледка към града

  На хълма Ген. Хенрик Дабровки има Музей на водопроводните системи с водна кула. След като разгледате индустриалната експозиция, изкачете се до платформата за наблюдение, за да видите спиращата дъха панорама към Бидгошч.

Забележителности на Бидгошч

През последните години Бидгошч претърпява значителна метаморфоза, превръщайки се в съвременен град, който привлича все повече туристи. Положителните промени се отнасят особено за Стария град, който сега впечатлява в реставрираните си исторически сгради. Близо до брега на река Бърда ще откриете традиционни стари зърнохранилища, известната скулптура “Човек, пресичащ реката“, и музеят „Лемар Бардж“, който в момента е музей, посветен на местните капитани. Разходете се по крайбрежната алея Ryby Targ (Рибен пазар) или по Stary Port St. на противоположната страна на реката.

В непосредствена близост до Стария град, който е разположен по долината Niedzwiedzia, ще стигнете до моста, водещ към Wyspa Młyńska (остров Młyńska). Това е едно от най-вълнуващите и посещавани места в Бидгошч. Не е чудно, че в този зелен анклав в центъра на града можете да се отпуснете в парка до реката, да влезете в Галерията за модерно изкуство и Европейския паричен център или да се отправите към пристанището за вкусен обяд. Това е идеалното място да се полюбувате на величествената Нова Опера, която се отразява във водите на река Бърда.

Бидгошч е идеален и за любителите на кафето. Audun Sоrbotten, победителят в Световния шампионат по печене на кафе, се намира точно там. За да пробвате кафето директно „от извора“, посетете завода на улица Dluga или на Gimnazjalna. Ако не можете да живеете без сладки изкушения, пробвайте "szneka with glanc" или кифличка, завита във вид на охлюв с различна сладка глазура отгоре. Най-вкусните такива, изпечени на място, ще намерите в пекарната Katarzyna Erdmann, също на улица Dluga, както и в пекарна Bigonscy на улица Gdanska. На последното място обаче, ще можете да се доберете до нещо за хапване само, ако сте от ранните птици, защото най-късно до обяд всичко вече е продадено.

Ако нямате търпение за вечеря, проверете Куница на улица Grodzka  или Мемо на улица Jatki. Те предлагат най-вкусните бавно приготвяни ястия и вегетариански такива. Ако пък предпочитате нещо по-традиционно, изберете между ресторантите Weranda, Pod Orlem, Bohema или Za Piecem, за да се насладите на вкусна гъска, запечена с плодове, гъши гърди, пастет от гъши дроб или т. нар. кървава супа.

Полезна информация за летищата

Веце Бидгошч

Популярни авиокомпании по маршрут Веце - Бидгошч