Меню

Търсене на полети от

Покажи филтри

Talara

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Лекуваща вода

  Ако напуснете града и се отправите към Манкора, ще стигнете до „Poza de Barro“. Потопете се в този натурален термален басейн и ще усетите тялото си отпочинало. 

 • Вкаменената гора

  По средата на пътя между Талара и Негритос се намира вкаменената гора „Bosque Petrificado“, където можете да видите останки от дървета на 45 милиона години.  

 • За любителите на книгите

  Историята в книгата на Марио Варгас Льоса „Кой уби Паломино Молеро?“ се разказва именно в Талара и някои други градове в региона, като например Пиура и Амотапе. 

Какво си струва да видите в Талара

Талара е пристанищен град в северозападната част на Перу в региона Пиура. Това е най-западната точка на континентална Южна Америка и затова климатът е горещ и сух. Регионът привлича туристи основно със своята вкусна храна и най-вече специалитети с морски дарове.

Благодарение на богатите нефтени находища в региона, Талара често е наричан „столица на черното злато“. В началото на 20ти век това природно богатство спомага за бързото развитие на горивната индустрия, която на свой ред привлича хиляди имигранти. В центъра на града точно до площад Грау можете да видите Църквата на непорочната Мария („Iglesia de La Inmaculada“ – ориг.), построена през 1960 година и привличаща погледите със своя блестящ олтар. Няколко крачки след нея се намира и „Monumento a Grau“ – статуя в чест на великия перуански герой адмирал Мигел Грау Семинарио. Няма как да пропуснете посещение и до символите на града – петролните кладенци и рафинерии.

На няколко километра от града се намират два удивителни плажа идеални за почивка – това са „Balcones” и „San Pablo“. На север от Талара е селото Балнеарио де Манкора (Balneario de Máncora – ориг.), което със сигурност ще впечатли любителите на сърфа. Плажът Кабо Бланко (Cabo Blanco – ориг.) от друга страна е отлично място за спортен риболов, заради наличието на много видове риба. Намира се на 60 километра от град Такна и е любимо място за почивка на доста холивудски знаменитости, така че дръжте очите си широко отворени.

Най-впечатляваща в Талара е превъзходната кухня състояща се основно от морска храна. Струва си да опитате и други ястия, като например „tamalito verde“ (предястие от царевица с кориандър, което е много типично за северно Перу), „majado de yucа” (печена юка със свинско, лук и чесън) или „seco de cabrito“ (задушено в сос козе месо поднесено с ориз). Нуждаете се от препоръка за добри ресторанти? Задължително отидете до „Don Maximo“, „Machu Restobar“, и  „Costa Norte“.

Популярни авиокомпании, опериращи

Полетно разписание: Talara