Меню

Търсене на полети от Tucson Intl Airport

Покажи филтри

Tucson Intl Airport

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC -7
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Национална обсерватория Кит Пийк

  Погледнете към звездите чрез местната обсерватория, която притежава най-разнообразния арсенал от астрономическо оборудване в света със своите 24 телескопа и допълнителни съоръжения.

 • Езерото Кенеди

  Езерото се намира в парка „Кенеди“, който е любимо място за разходка и почивка на местните. То е богато на риба и честно ще видите хора, които прекарват почивните си дни в риболов и сладки приказки.

 • Градината на джентълмените

  Паркът е отворен през целия ден. Това, с което се отличава е, че е пълен със скулптори, изобразяващи библейски сцени. Сред най-впечатляващите е „Тайната вечеря“.     

Забележителности на Тусон

Вторият по големина град в Аризона след Финикс има население малко над половин милион и е дом на Университета на Аризона. Тусон се намира на север от американо-мексиканската граница и затова там мексиканската култура се усеща особено в кухнята.

Ботаническите градини на Тусон са цели 16 на брой, тематични и представящи природата на Аризона. Там ще откриете Градината на пеперудите, Градина за деца, Дзен градина и други. Освен това има галерия, която представя различни изложби, свързани с ботаниката.

Музеят Пима е сред най-големите в света, посветени на авиацията и Космоса. Над 300 самолети и космически кораби съставят колекцията на музея. Това е частен музей, който не се спонсорира от държавата, а се издържа само от билети и дарения. Почитателите на летенето в рамките на Земята и звън нея ще останат очаровани.

Връх Sentinel е част от планината Тусон, разположена на югозапад от града. Хората, които обичат планинските изкачвания и в същото време не желаят да се натоварват в повече, могат да се възползват от релефните дадености на околността. Хората обичат да посещават самия връх вечер, защото от там се разкрива най-красивата гледка към града.

В периода на популярността на уестърните, Тусон е бил важна снимачна площадка. Там специално е било построено кино студио, което днес е превърнато в тематичен парк, в който хората могат да се снимат с истински филмови декори и да играят на различни игри.

Популярни авиокомпании, опериращи Tucson Intl Airport

Полетно разписание: Тусон (AZ)