Меню

Търсене на полети от Tarapatos Guillermo del Castillo Paredes

Покажи филтри

Guillermo del Castillo Paredes

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Пазарете се

  Придвижването из града е доста по-лесно, ако си наемете една от триколките, наричани мототакси. Не забравяйте обаче да се пазарите за наемната цена, тъй като собствениците могат да бъдат изненадващо гъвкави.

 • Попитайте предварително

  На много от местата за настаняване вече има климатик, но все пак се информирайте предварително, за да не се окажете неприятно изненадани. 

 • За любителите на приложно изкуство

  Малкото село Chazuta се намира на около 50 км от града. Там можете да видите красива, елегантна керамика, с която селото е доста известно. Ще ви направят впечатление и многото занаятчийски работилници.

Забележителности на Тарапото

Тарапото, както е типично за градовете в южноамериканските държави, е всъщност краткото име на "Санта Крус де лос Мотелис де Тарапото". Той се намира в Перу, на границата с джунглата на Амазония. Тарапото е уютно сгушен в долината, образувана от двете реки - Cumbaza и Shilcayo. Той често е наричан и град на палмите.

Струва си да се възползвате от местоположението на Тарапото и докато сте там, да предприемете разходка из природата. Сан Мартин e зеленият район, в който можете да си починете от шума на града. Синята лагуна или La Laguna Azul определено е кътче, което да посетите. Можете да плувате там в езеро, чиято температура на водата достига около 22 градуса или да наемете лодка и да преминете през цялата лагуна. В сърцето на града се намира Plaza de Armas. Това е централният площад, който изобилства от магазини, банки, кафенета и музеи.

Тарапато е наричан още градът на водопадите. Единият от тях е Ahuashiyacu и е най-големият в целия регион, заобиколен от удивителната природа на Амазония. Ако имате възможност, разходете се до малкото селце Сан Педро де Камбаза, където ще видите и водопада Huacamaillo, създаващ приказна атмосфера.

Няма как да не бъдете заинтригувани от местните вкусове и рецепти. Най-популярното ястие се нарича яне и е съставено от ориз, яйца, масло и пилешко месо, обвито в листата на растението хиликонии. Популярни сред местните жители са ястията от пушено свинско месо, например колбасът чоризо.

Говорейки за храна, ако се чудите какво заведение да посетите, можете спокойно да отидете в ресторант La Patarashca, специализиран в перуанската кухня. Друг подобен ресторант е Dona Zully. Разбира се, вкусната средиземноморска и по-специално италианска кухня е навсякъде, включително и в Перу. За подобна храна, можете да се отбиете в Cafe d'Mundo.

Популярни авиокомпании, опериращи Tarapatos Guillermo del Castillo Paredes

Полетно разписание: Тарапото