Меню

Търсене на полети от Salzburg W. A. Mozart

Покажи филтри

W. A. Mozart

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • „Гетрайдеграсе“

  Удоволствие е да се разхождаш по главната търговска улица на Залцбург. Долепените една до друга къщички са различни магазини, ресторанти и барове, обозначени с табелки от ковано желязо. Това е подходящо място да се подкрепите с традиционното хлебче с наденичка или да изберете подарък за любим човек.

 • Река Залцах

  Разходка с корабче по река Залцах, ще ви даде една по-различна гледна точка за Залцбург. Музика на Моцарт огласява цялото пътуване между Новия и Стария град.

 • Сладката страна на Моцарт

  Едноименните марципанови бонбони се произвеждат с автентичния си вкус единствено в Залцбург. Традиционната им рецепта и ръчно приготвяне се спазват от 1890 г.

Забележителности на Залцбург

Залцбург е истинско доказателство за това, че авторите на приказки са черпили вдъхновение от реалния живот. Добре запазеният Стар град е под егидата на ЮНЕСКО и прилича на филмов декор. Добре е да знаете, че след 11:00 ч. сутринта нямате право да влизате с превозно средство в Стария град, освен ако не докажете, че сте отседнали в някой от тамошните хотели. Като цяло придвижването с автомобил и паркирането са затруднени.

Средновековната крепост Хохензалцбург се издига величествено над града със своите 250 метра дължина и 150 метра широчина. Крепост, дворец, затвор, днес е и музей, до който се стига с кабинков лифт. Дворецът Мирабел („чудно хубав“ от италиански) е празник за очите със своите градини. Част от двореца се използва за кабинети на кметската администрация, а най-красивата зала – Мраморната, за сключване на бракове.

Дворецът Хелбрун е своеобразен шедьовър на архитектурното изкуство, издържан в италиански ренесансов стил. Построен е като лятна резиденция в началото на 17 век, а снабдяването му с вода от планината е било задължително условие. Фонтаните и водните игри са били основна атракция на всички приеми, организирани в двореца.

Най-известният жител на града безспорно е Моцарт. Семейството на австрийския композитор е живяло в дома си в Залцбург близо две десетилетия. Къщата е запазена на няколко етажа с мебели, музикални инструменти и нотни листи. Освен нея, в музей е превърната и втората къща на композитора, където е живял по-късно, фокусът там е върху творчеството му.

Популярни авиокомпании, опериращи Salzburg W. A. Mozart