Меню

Търсене на полети от Surabaja Juanda

Покажи филтри

Juanda

 • Обща информация

  Официален език: Индонезийски
  Часова зона: UTC +7
  Валута: Индонезийска рупия (IDR)

 • Мостът Сурабая

  Националният мост Сурабая е сред най-дългите в тази част на света. Той свързва града със съседния остров Мадура. След залез слънце мостът се осветява в различни цветове, което го прегръща в една от местните атракции.

 • Легенда

  Името на града е съчетание от древните думи „сура“ (кит) и „бая“ (крокодил). Според легендата те олицетворяват мира и войната, а градът се е сформирал при епична битка между тях. Паметниците на двете животни в центъра на града са и негови символи.

 • Нощен живот

  Сурабая е доста жив и енергичен град. Много ресторанти и магазини работят денонощно, а клубовете са обещаващи. Можете да разчитате на съвет от местните за подходящ клуб.

Забележителности на Сурабая

Сурабая е вторият по големина град в Индонезия и като такъв, ще качи сетивата ви на въртележка от емоции. Той е столица на провинция Източна Ява и е разположен на северното крайбрежие на остров Ява. Една от основните причини, заради която да посетите Сурабая, е възможността да усетите автентичния живот на Индонезия далеч от големите туристически забележителности. Заслужава си да се отдадете на кулинарен туризъм, защото супите и кърито са запазена марка на града. Сурабая е също и пристанищен град, което обещава крайбрежни разходки и прекрасни гледки. Като цяло градът е известна дестинация за вътрешен туризъм, но на международния пазар все още не е толкова популярен.

Домът на цигарената фабрика Сампоерна е музей на едноименната марка за цигари, която е особено популярна в Индонезия. Цигарите, които се произвеждат се наричат „кетек“ и се правят от карамфил. Самият музей разказва историята на бранда, процесът на производство и в ретроспекция как карамфилът се е използвал за лечение в Индонезия.

Може би руска подводница е сред нещата, които най-малко очаквате да видите в Сурабая, но тя стои като паметник в целия си блясък насред града. След като е извадена от употреба през 1990 г., тя е преквалифицирана в музей. Можете да я обиколите цялата и да се опитате да си представите какво е да се живее под морското равнище.

Популярни авиокомпании, опериращи Surabaja Juanda

Полетно разписание: Сурабая