Меню

Търсене на полети от Prague Vaclav Havel

Покажи филтри

Vaclav Havel

 • Обща информация

  Официален език: Чешки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (CZK)

 • Модерна Прага

  Прага не е само кули, храмове и история. Музеят на специалните ефекти например, ви потапя в света на киното, където всичко е възможно. Посетителите могат сами да заснемат собствен филм, ползвайки студиата и специалните ефекти. Музеят на духовете и легендите е за любители на адреналина. Танцуващата къща е сред най-известните бизнес сгради в света, олицетворяваща танц между двойка.

 • Наследството на Ролинг Стоунс

  Рок групата е една от първите, посетили чешката столица след падането на комунистическия строй. Членовете на бандата се сприятелили с тогавашния президент на страната – Вацлав Хавел и споделили учудването си, че красивият Пражки замък не е осветен през нощта. Президентът споделил, че към тогавашния момент това не е финансов приоритет за управлението му. Затова Ролинг Стоунс платили 32 000 долара за инсталиране на нощното осветление на замъка.

 • Бира тур

  В Прага бирата измества водата като предпочитана напитка. Има различни турове, които ви запознават с микро пивоварните на града, музея на бирата, историческите традиции за пиене на бира, актуалните клубове, в които може да консумирате напитката или 12-часов бира и тапас тур из забележителностите на града. Каквото и да изберете, буквално се потапяте в Златна Прага.

Забележителности на Прага

Архитектурните шедьоври на Прага в стилове барок, рококо, готика, романтизъм и други, я превръщат в един от най-магнетичните градове на света. Вървейки по улиците, не може да не се захласнете по сградите с техните многобройни и разнообразни орнаменти. Затова за чешката столица се казва, че е построена на земята, но се носи по въздуха. До известна степен, Прага дължи облика си на аристокрацията на област Бохемия, която застроява днешния исторически център през Средновековието. След това си спечелва славата на „градът на 100-те кули“.

В списъка на топ забележителностите попада Пражкият замък, който е най-големият в Европа. Някога е бил дом на чешките крале, а днес резиденция на президента. Разположен е върху хълма над р. Вълтава, от където се разкрива прекрасна гледка. Зад друга емблематична забележителност - Карловият мост, се крие математическа символика. Според историята, Карл IV е заповядал първият камък на основата му да бъде положен точно в 05:31 ч. на 9-ти юли 1357 г., защото по този начин се получава следната огледална дата: 1-3-5-7-9-7-5-3-1.

Няма друг часовников механизъм, като този на кулата Олой, който да показва наведнъж толкова неща: точно време, движението на планетите, разположението на зодиите, броят на часовете слънчева светлина всеки ден. Освен това, на всеки кръгъл час прозорците на часовника се разтварят и 12-те апостола правят своята обиколка, след което златен петел кукурига. Той е създаден през 15 в. от майстор Хануш и е учудващо сложен за времето си. Легендата разказва, че създателят му е трябвало да бъде ослепен, за да не може да създаде аналог в друг град. Последното желание на обречения майстор било да види още веднъж творението си, но вместо това, го повредил нарочно и така 100 г. никой не могъл да го поправи.

Популярни авиокомпании, опериращи Prague Vaclav Havel

Полетно разписание: Прага