Меню

Търсене на полети от Manaus Eduardo Gomes

Покажи филтри

Eduardo Gomes

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Реал (BRL)

 • Отправете се към плажа

  Задължително посетете Ponta Negra, който ще ви спечели със златните си пясъци, прекрасна гледка,  безброй барове и ресторанти, както и амфитеатър, на който се провеждат разнообразни културни събития.

   

 • Подготовка преди всичко

  Пътуването до Манаус изисква известна подготовка. Пригответе си широки и светли дрехи с дълги ръкави и крачоли, както и репелант против комари. Не забравяйте, че трябва да имате ваксина срещу жълта треска, която се причинява именно от ухапвания от подобни насекоми.

 • Защитете себе си и най-важните вещи

  Ако планирате да пътувате до джунглата на Амазонка по време на дъждовния сезон, пазете вашите документи, пари, фенерче и електронни устройства във водоустойчиви раници. В сухия сезон не забравяйте да носите шапка и слънцезащитни продукти.

Забележителности на Манаус

В началото на 20-ти век Манаус е бил световен лидер в производството на каучук, което помага на града да процъфти. Това е видимо от впечатляващата архитектура и културното разнообразие. Няма как да пропуснете сградата на театър Amazonas на Rua Tapajos, която някога е била домакин на световно известни артисти. В историческия център на Манаус ще намерите Дворецът на правосъдието, бившето седалище на правителството и катедралата - всички в стил бел епок. Ще научите много за предколониалната история на града в Музея на индианската култура.

След като семената на гуменото дърво намират подходяща почва в Малайзия, местните насаждения рязко губят своето предимство, а хората започват да напускат града. Поради това, бразилското правителство решава да предложи данъчни облекчения, а резултатът е, че днес Манаус е сред най-развитите градове в страната и най-важното пристанище на Амазонка. Това е и място, от което стотици туристи започват пътуването си по тази феноменална река. Много туроператори организират не само тур из джунглата, но и дейности като риболов на пирани, наблюдение на крокодили и посещение на индианско село.

Когато огладнеете, просто опитайте някой от местните деликатеси, като рибите tambaqui и pirarucu или тропическите плодове acai и cupuacu. Можете да ги купите от някоя сергия на търговската улица, близо до пристанище Манаус или да ги намерите в менютата на баровете и ресторантите. Поискайте тапиокинха (палачинки с вид местно сирене), tacaca (амазонска супа със скариди) или памонха (вид царевична паста).

Популярни авиокомпании, опериращи Manaus Eduardo Gomes

Полетно разписание: Манаус