Меню

Търсене на полети от Maraba Joao Correa da Rocha

Покажи филтри

Joao Correa da Rocha

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • А какво е значението на името на града?

  Мараба произлиза от думите „mayr-abá“, в превод на български означава син на туземка и бял мъж. 

 • Каучуковата империя

  През годините между 1905 и 1914 Бразилия единствена изнася и продава каучук на целия свят, тъй като той се е добивал само от каучуковите дърветата в Амазония. 

 • На пазар

  Преди няколко години в града бива построен огромен търговски център „Pátio Marabá“, където освен магазини, можете да посетите различни ресторанти и кино. 

Какво си струва да видите в Мараба?

Мараба е общински град в щата Пара, намиращ се в северна Бразилия. Градът е основан тук, където се пресичат двете големи реки Итакаюнас и Токантинс, а в близост се намира и историческият център. Оттук минава пътят „Transamazonian“, който свързва Амазония с бразилския бряг.

Въпреки че през 16ти век португалците първи изследват региона, местността край Итакаюнас не е завладяна от конквистадорите. Едва през 1884 година беглец от щата Гояс се заселва тук и основава селище на левия бряг на река Токантинс, което нарича „Burgo do Itacayúnaon“. Няколко месеца по-късно все повече новодошли биват привлечени от местността богата на каучукови дървета. Скоро след това известният търговец Франсиско Коелю да Силва превръща мястото в център за търговия с каучук, носещ името „Pontal do Itacayúna“ или просто „Casa Marabá“. След смъртта на основателя, името „Burgo do Itacayúnaon“ губи своята сила и всички започват да използват „Каса Мараба“ (Casa Marabá – порт.), а през 1913 година селището официално придобива статут на община и град. Последват още заселници този път привлечени от плантациите на бразилски орех и мините за диаманти.

Какво си струва да посетите тук? Започнете със своята разходка от Общинския музей на Мараба, благодарение на който ще научите повече за историята на местните хора и тяхната култура, както и интересни факти за каучуковата треска. В сградата на музея се провеждат и курсове по танци и пеене. Ако се интересувате от култура и изкуство на региона, посетете Музея на общинските изкуства „Педро Морбах“. Идеално място за почивка пък е плаж Тукунаре (Praia do Tucunaré – порт.), където можете да си наемете лодка, да полежите на брега и да поплувате в кристалните води на река Токантинс. За музика на живо се отправете към клуб „Maverick 73“.

Местната кухня е богата на различни видове тапас. Опитайте „pato no tucupi“ – патешко в специален сос от ферментирала маниока. Струва си да опитате и афро-бразилското предястие „vatapá“, приготвено от хляб, скариди, кокосово мляко, смлени фъстъци и палмово олио, поднесени под формата на вкусна паста. Друго добро предложение е „maniçoba“ – празнично ястие от приготвени листа от маниока и различни видове месо. Препоръчваме ви ресторантите „Bambu“ и „Tertulia Churrascaria“.

Популярни авиокомпании, опериращи Maraba Joao Correa da Rocha

Полетно разписание: Мараба