Меню

Търсене на полети от Fernando de Noronha

Покажи филтри

Fernando de Noronha

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Кога да посетим острова?

  Климатът на острова е видимо разделен на два сезона – сух и дъждовен. Дъждовният сезон започва през януари и продължава до средата на август. 

 • Плувайте с костенурките

  Между скалите по плажовете има много малки заливи и водни езера. С малко повече късмет можете да срещнете диви костенурки или раци. 

 • Кой е Фернандо?

  Фернандо де Норона е бил благодетелят, спонсорирал експедицията през 1501 г., благодарение на която е открит архипелагът. В продължение на няколко години, той държи монопола върху търговията с Бразилия и управлението на района. 

Забележителности на Фернандо де Нороня

Изключително живописният архипелаг, разположен на изток от бреговете на Бразилия, е всъщност истинско природно светилище. Той се състои от 21 острова и вулканични скали. Островът Фернандо де Норона е най-големият сред тях. Въпреки че архипелагът е открит през първите години на XVI век от португалците, районът бързо бива завладян от англичаните, а по-късно от французи и холандци, за да се завърне накрая отново в ръцете на португалците.

Португалците нахлуват трайно в острова едва в средата на XVIII век. През 1770 г. е основано първото селище Вила дос Редийос с ясно разграничение на кварталите му: горната част е с административни сгради, а долната с къщи и църква. Към днешна дата са запазени квадратът на губернатора, храмът с двуцветна фасада и пощенският клон.

Архипелагът е рай за учените и любителите на дивата природa. Tам живеят два ендемични вида птици. За съжаление любителите на флората ще бъдат разочаровани. През XIX век, когато там функционира затворът, повечето от растителността е изсечена, така че бегълците да не могат да се скрият в храстите или зад дърветата. Очаквано това води до изчезването на много растения.

Добрата новина е, че във водата може да се види истинското богатство на природата. Почти 70% от крайбрежните води имат статут на морски национален парк. От 2001 г. Фернандо де Норона е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. В този рай на водолазите, водата е приятно топла. Ако искате да си играете на откривател, посетете останките на разбития кораб, потънал през 1987 г. Ще го откриете на дълбочина от 28 метра.

Островът Фернандо де Норона не е типичната туристическа дестинация с изградена инфраструктура и множество паметници. Това е място, което привлича главно със своята природа. Не можете просто да хванете полет дотам. Преди това трябва да се регистрирате в една от туристическите агенции, които организират екскурзии до него. Причината за този "пропускателен режим" е, че така няма да се наруши хармонията в природата, а и ще се запази сравнително постоянен достъпът до питейна вода, тъй като ресурсите на такава са доста ограничени.

Популярни авиокомпании, опериращи Fernando de Noronha