Меню

Търсене на полети от San Sebastian Fuenterrabia

Покажи филтри

Fuenterrabia

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Хълмовете на града

  Хълмовете Ургул, Улия и Игелго формират крайбрежния релеф на Сан Себастиан, а през миналото са били негови естествени крепости. На хълма Ургул се издига 12-метрова статуя на Исус Христос. Пътят за разходка нагоре е добре обозначен и с обособени места за почивка.

 • Дворецът на морето

  Аквариумът на Сан Себастиан е наречен Дворецът на морето. Освен морски обитатели, там има също океанографски музей и воден тунел с 360-градусова гледка към рибите.

 • Винен регион

  Лозята около Сан Себастиян традиционно дават възможност за производството на местното вино Чаколи. То е бяло, леко пенливо и идеално за летните вечери.   

Забележителности на Сан Себастиан

Сан Себастиан е основен туристически център през летния сезон, заради разположението му на Бискайския залив. Освен ваканционната си страна, той има много исторически забележителности. Градът е възникнал покрай едноименния манастир „Св. Севастиан“.

Дворецът „Мирамар“ е бил една от летните резиденции на кралското семейство. Проектиран е от британски архитект, затова се разминава с обичайната представа за испански кралски двор. От „Мирамар“ се разкрива чудесна гледка към двата плажа – Конча и Ондарета, както и към острова Санта Мария. В днешно време дворецът е достъпен за външни посещения, само в рамките на градините му. Иначе се използва за провеждане на летните занятия на Баския университет.

Готическата катедрала „Добрият пастир“ е най-голямата в града. Фасадата й е декорирана с множество елементи, които допълват внушителния ѝ вид. Друг важен за града храм – църквата „Санта Мария“, е претърпявал разширявания и реконструкции няколко пъти, поради което по него може да се забележат следи от романски стил, готика, ренесанс и барок. Театърът „Виктория-Еухения“ е най-величествената сграда в Сан Себастиан. На централната ѝ фасада са изобразени четири скулптури, символизиращи операта, комедията, драмата и трагедията.

Сан Себастиан е малък и лесен за обхождане пеша град. Ако не обичате този тип обиколки, може да ползвате градските автобуси или таксиметрови услуги. В града има и нощни автобусни линии, които се наричат сови.

Популярни авиокомпании, опериращи San Sebastian Fuenterrabia

Полетно разписание: Сан Себастиан