Меню

Търсене на полети от Dubai Intl Airport

Покажи филтри

Dubai Intl Airport

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +4
  Валута: Дирхам (AED)

 • Глобално изложение

  По време на Експо 2020 Дубай за първи път в историята всяка страна, участваща в събитието, може да се представи в свой собствен павилион. Това е най-глобалното от световните изложения досега!

 • Не само технологии

  Световното изложение в Дубай предлага и много забавление. Посетителите могат не само да разгледат павилионите, но и да се насладят на богатата програма от изпълнения на живо. Очакват се звезди от световна величина, концерти и много представления.

 • Безопасността е топ приоритет

  Организаторите на Експо 2020 Дубай прилагат всички необходими мерки за защита от COVID-19. За целта на летището се използват термокамери, а на самото събитие е задължително носенето на маска, спазването на социална дистанция, както и на съответните мерки в сградите.

Забележителности на Дубай

Дубай е място, където човекът е реализирал доскоро немислими идеи. Тук световните рекорди изобилстват – най-високата сграда в света Бурж Халифа (феноменалните 829.5 м), най-големият МОЛ – Дубай МОЛ, най-големият фонтан, най-луксозният хотел – Бурж Ал Араб, най-големият изкуствен остров, най-скоростният асансьор и още много най-най. Като цяло инфраструктурата е забележителна сама по себе си, а настоящите и бъдещи проекти ще превърнат града в още по-свръхмодерно място – съвсем наскоро Дубай стартира грандиозен строителен проект, който се очаква да надхвърли височината на досегашния световен първенец – Бурж Халифа точно с един метър.

Изкуствените палмови острови са забележителни, както погледнати отгоре, така и като място за разходка. Голф игрищата никнат като гъби, стремейки се да угодят на по-богатите туристи, а редица увеселителни паркове очакват семействата и любителите на екстремни емоции. И ако си мислите, че карането на ски на 45 градусова жега е оксиморон, то вижте една от най-големите ски писти в света Ski Dubai.

Плажовете на Дубай са оживени, пулсиращи в игри, пикници и всякакви водни спортове. И докато небрежно събирате тен под жарките слънчеви лъчи в компанията на разхладителен коктейл, не забравяйте, че горнището е абсолютно задължително, а прашките не са препоръчителни.

Сафари в пустинята и бедуински лагер са задължителна атракция при посещение на Дубай. А изумителният Абу Даби е само на един час път с кола. 

Популярни авиокомпании, опериращи Dubai Intl Airport