Меню

Търсене на полети от Kochi Nedumbassery

Покажи филтри

Nedumbassery

 • Обща информация

  Официален език: Хинди, английски
  Часова зона: UTC +5.5
  Валута: Индийска рупия (INR)

 • Където расте пиперът

  В Югозападна Индия ще имате възможност да видите как се отглеждат пиперът и чаят. А с малко късмет, може да станете свидетели и на обирането на реколтата. 

 • Най-старата църква

  В Кочи се намира най-старата католическа църква в Индия. Храмът е издигнат в чест на Св. Франциск. Там е и надгробната плоча на откривателя Васко да Гама. 

 • Най-интересният период

  Най-доброто време за посещение на Кочи е декември, защото месецът изобилства от събития и местни празници. Такъв например е големият карнавал, по време на който местните се забавляват без почивка.

Забележителности на Кочи

Кочи е град, разположен в югозападната част на Индия, на брега на Арабско море, затова е едно от най-важните пристанища в страната. Историята на Кочи започва като португалско владение, явявайки се първата европейска колония в страната. След това попада под нидерландско, а накрая и под британско управление. Докато през 1947 г. не става притежание на Индия.  

Градът е място, което отдавна привлича търговци и пътници. Той винаги се е свързвал с доброто качество на подправките и сандаловото дърво, което расте там. Кочи е същинска културна смесица. Там ще видите огромни пространства, заети от мрежите на китайски рибари, стоящи там от древни времена и превърнали се в символи. Ще видите и 400-годишна синагога, няколко древни джамии, както и колониални къщи от португалско и британско време.

Друг елемент, допринасящ за неповторимата атмосфера на Кочи, е миризмата на тамян, който местните жители палят почти постоянно и поставят във всеки ъгъл на домовете и работните си места. Миризмата първоначално може да ви се стори дразнеща, но в последствие ще я усетите като неделима част от обстановката. 

Не пропускайте да изпробвате някой от типичните начини за придвижване – tuk-tuk, известния индийски влак или местния автобус. Всеки вид пътуване ще ви донесе различно впечатление, но едно нещо е сигурно – ще бъде шумно. Местните жители се движат бързо и небрежно, което вероятно притеснява много повече туристите, отколкото индийците.

Когато избирате да посетите Индия, един от най-важните акценти трябва да бъде местната кухня. В Кочи и околностите му има много места, където можете да го направите. Такъв например е ресторант Farmers Cafe на улица Ridsdale в град Мараду (само на шест километра), Mosaic в хотел Crowne Plaza Kochi или Sky Grill на покрива на хотела са популярни заведения сред туристите.

Популярни авиокомпании, опериращи Kochi Nedumbassery

Полетно разписание: Кочи