Меню

Търсене на полети от Calama El Loa

Покажи филтри

El Loa

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-3 (зима)
  Валута: Песо (CLP)

 • Градът на слънцето и медта

  Така се нарича Калама, заради географското си местоположение, гарантиращо множество слънчеви дни в годината и фактът, че там се добиват 40% от медта в страната.

 • Chuquicamata

  Намиращата се в близост Чукикамата е втората по големина открита мина в света и първата от вида си с такъв вид метал. Тази природно богатство има важно значение за икономиката на Чили.

 • Град насред водата

  Името Калама на езика кунца означава "град насред водите", тъй като създава усещането, че е остров, заобиколен от река, и разположен насред пустинята.

Забележителности на Калама

Калама се намира в северната част на Чили, в един от петте природни региона на страната - Norte Grande. Столица е на провинцията El Loa. Намира се на средна надморска височина от около 2400 м. Калама не е голям град, затова ще успеете да разгледате центъра пеша за кратко време.

Медната минна дейност е много важна част от икономиката на града и региона, чиято същност е дълбоко вкоренена в съзнанието на гражданите. Доказателство за това е фактът, че покривът на главната градска катедралата Сан Хуан Баутиста е направен изцяло от този материал. В центъра се издига и паметник на миньора по време на работа.

Може да видите сами как се добива медта в мината Чукикамата. Това е огромно пространство, където всяка година се добиват около 600 тона мед и със сигурност ще ви впечатли с мащаба и дейността си. Пътуванията се организират от местен туроператор. Входът за мината е безплатен, но е възможно да ви помолят да дарите пари за фондацията, поддържаща мината.

От града стартират пътуванията до Сан Педро де Атакама - град, който привлича много туристи. Намира се на около 100 км от Калама, но мястото си заслужава пътуването. Нарича се "портата на Атакама", защото е една от най-големите и сухи пустини в света. Сан Педро де Атакама се определя като археологическа столица на страната, заради културата на инките.

Популярни авиокомпании, опериращи Calama El Loa

Полетно разписание: Калама