Меню

Търсене на полети от Mactan Cebu

Покажи филтри

Mactan

 • Обща информация

  Официален език: Филипински, английски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Песо (PHP)

 • Да плуваш с най-големите риби

  Филипинското крайбрежие се обитава от най-големите, познати до сега риби, а именно китовите акули. Местна компания гарантира възможността да плувате заедно с представители на този вид. Филипинските рибари хранят рибите, заради което те се задържат по крайбрежието и поради това занимание е целогодишно достъпно.

 • Пеперудено светилище

  Тропическият парк на Кебу е истински пеперуден рай. Заедно с многоцветните му пърхащи обитатели, ще видите различни екзотични растения. Дръжте в готовност селфи камерата си, в случай, че някоя пеперуда кацне на носа ви.

 • Национално ястие

  Националното ястие на Филипините, което ще срещнете във всички типични ресторанти е lechon или сукалче. Тази кулинарна традиция се е запазила от испанския колониален период. Обикновено свинското се хапва от цялото семейство по повод празник или друго важно събитие.

Забележителности на Себу

Атмосферата, културата, забележителностите, храната – всичко това са основателно причини да включите филипинския остров Кебу в плановете си за пътуване. Като търговски и туристически център на Филипините, той предлага доста неща, които да се видят и опитат. Именно това е първото място, където се установяват испанските завоеватели, когато откриват района.

Кебу пази векове наред, изпълнени с инвазии, битки и революции. Паметникът, посветен на културно-историческото наследство на главния град е построен от тъмен камък и тухли, изобразяващи кораби, църкви, християнски кръстове, образи на ключови фигури. Разглеждането на тази забележителност е подходящо за начало на ваканцията ви, тъй като ще ви даде информация за историческото минало на страната и днешното ѝ състояние.

Главната търговска улица „Колън“ е задължителна за посещение. Тя е белязана от няколко разноцветни пазара, където ще намерите разнообразни стоки – чанти, бижута, дрехи, обувки, сувенири, улична храна. Не се притеснявайте да се споразумеете за цената на някои артикули с местните продавачи или да ги помолите за снимка за спомен.

Йезуитският дом е къща от 1730 г., която е претърпяла тайфуни, земетресения и чуждестранни нашествия, но е оцеляла до днес, за да се превърне в музей, разказващ историята и бита на Кебу през последните повече от 100 години. По време на едночасовия тур, ще разгледате всякакви предмети от антики до по-съвременни.

Популярни авиокомпании, опериращи Mactan Cebu