Меню

Търсене на полети от Belem Val de Cans

Покажи филтри

Val de Cans

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Да отидем на плаж

  Белем се гордее със страхотните си плажове със ситен пясък. Най-известните от тях са Ponta Negra и Tupe. Там можете да наемете оборудване за различни водни спортове, които да практикувате, както и просто да си почивате под топлите слънчеви лъчи с коктейл в ръка.

 • Сред папагалите

  Всяка сутрин на Острова на папагалите хиляди многоцветни птици се извисяват в небето за пъстър кръг около острова. Местни фирми предлагат круизна разходка до там, за да се насладите на гледката. Лодките отплават в 04:30 ч. сутринта. Разходката струва около 50 евро на човек.

 • Най-добрият период да посетим Белем

  Дъждът е често срещано природно явление в джунглата, но все пак, ако планувате сериозно да я посетите, избягвайте периода февруари-април, защото тогава дъждовете са най-обилни. Най-доброто време да посетите Белем е между септември и януари.

Забележителности на Белем

Разположен в климатичната зона на тропическите дъждовни гори, Белем завладява пътниците не само с очарователното сливане на съвременните небостъргачи и колоритната колониална архитектура - той също е подходяща отправна точка за опознаване на джунглата и река Амазонка.

Белем е най-големият град в бразилската част на Амазония и главно пристанище, достъпно за морски плавателни съдове. Преди португалците да колонизират региона през 1616 г., той се населява от индианците Tupinamba. Градът достига върха на просперитета си през 19 век, когато се превръща в център на амазонската каучукова индустрия.

Градът може да се нарече "портата към река Амазонка". Намира се на залива Марахо, на около 130 км нагоре по река Пара (югоизточната част на Амазонка) от Атлантическия океан. Това е точката, от която много туристи започват да изследват джунглата или да предприемат круиз до Манаус. Друга популярна дестинация е Ilha de Algodoal - остров в Атлантическия океан, без достъп за превозни средства, известен с 18 зашеметяващи плажа и перфектни условия за уиндсърф. Може да искате да видите Илха де Мараджо в делтата на река Амазон. Обграден от прясна вода, това е най-големият остров в света. Преди да се качите на кораба, се сдобийте с хамак, за да можете да се отпуснете на палубата. Ще го купите евтино в повечето магазини наблизо.

В Белем, точно както в много други бразилски градове, ще бъдете разглезени от избор на барове и ресторанти, предлагащи местна кухня. За вечеря избирайте място, което предлага не само вкусна храна, но също и музика на живо - самба и боса например. В допълнение към вкусната бразилска храна, опитайте и местната кухня.

Популярни авиокомпании, опериращи Belem Val de Cans

Полетно разписание: Белем