Меню

Търсене на полети от Летище Ал Баатен

Покажи филтри

Ал Баатен

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +4
  Валута: Дирхам (AED)

 • Наблюдателницата на Абу Даби

  Подобаващият отговор на дубайския Бурж Халифа в Абу Даби, е 74-етажният хотел Джумейра в кулите Етихад. Посетителите не заплащат вход за наблюдение, дори и да не са гости на хотела, но задължително трябва да се консумира нещо в прилежащия ресторант.

 • Старата крепост

  Старата крепост или Бялата крепост се счита за най-старата сграда в Абу Даби. Дворецът е построен през 18-ти век, като резиденция на управляващата династия. Интериорът вече е обновен, а сградата се използва за музей, показващ културата на Абу Даби през годините.

 • Наследственото селище

  Тази автентична реплика на бедуинско селище, дава представа на посетителите какво е представлявал града преди петролния бум. Може да видите на живо традиционни за местността занаяти, включително лов и обработка на перли.

Забележителности на Абу Даби

Колкото и невероятно да изглежда, съвременният Абу Даби някога е бил малко рибарско селце, докато петролните находища не са били открити. Невероятната джамия Шейх Зайед се нарежда сред най-ярките забележителности на Абу Даби. Тя е осма по големина в света и има капацитет от 40 000 поклонници. Джамията държи рекорд за най-голям килим в света, покрива площ от 5627 кв. м. и тежи 47 тона. Седемте полилея на храма са украсени с милиони кристали Сваровски.

За да се насладите на смайващия пейзаж от бляскави небостъргачи и луксозни хотели, е най-добре да се отдалечите във водата. Организираните турове стартират от яхтеното пристанище на Абу Даби. Те са подходящи за всякак бюджет, като могат да включват също гмуркане, посещение на островите в залива и вечеря по залез слънце.

Тематичният парк на Ферари носи духа на Формула 1 в Абу Даби и е подходящ, както за семейства, така и за търсещите адреналина. Малките деца могат да придобият първите си шофьорски умения на Джуниър пистата, а по-смелите да вдигнат до 150 км/час на специално за целта трасе. Има също колекция от автомобили Ферари с експонат от 1947 г., тур из фабриката на бранда и викторина за най-запалените фенове.

Ако искате да видите една различна страна на Абу Даби отвъд бетона и стъклото, трябва да се разходите из мангровите гори, които обграждат част от бреговете му. Там се организират каяк турове, подходящи за всички възрасти и опит. Еко туровете се съсредоточават върху това, което е останало от горите, а нощните турове по залез слънце са неповторимо романтични.

Полетно разписание: Абу Даби