Меню

Търсене на полети до Загреб

Покажи филтри

Загреб

 • Обща информация

  Официален език: Хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Куна (HRK)

 • Заведения

  Загреб предлага пъстър избор от заведения, но ако искате да сте в центъра на събитията, трябва да минете няколко пъти по ул. „Ткалчичева“. Тя е пълна с магазини, кафенета, барове, ресторанти и галерии.

 • Музикалната градина

  Музикалната градина е прекрасен парк с красиво оформени цветни алеи, 100-годишни чинари, фонтани и паметници. Метеорологичният стълб редовно информира за времето и часа, а музикалната беседка разполага с богат репертоар.

 • Хърватска баница

  Макар и непознати у нас, щруклите са идеални за похапване по всяко време. Те са като хърватския вариант на българската баница, но се приготвят в солен и сладък вид.

Забележителности на Загреб

Хубавата столица на Хърватия сякаш има две коренно различни лица – на модерен европейски град, предлагащ всичко необходимо на гостите си и на романтично градче от преди векове, нашепващо истории за рицари и принцеси.

Определено най-впечатляващата сграда е Катедралата, чиито кули се виждат от всяка точка на града. Тя е построена в романо-готически стил, а капацитета й е 5000 човека. Няма такса вход и може да бъде посетена всеки ден от 10:00 до 17:00 ч.

Университетската ботаническа градина е подарък от общината за всички жителите на Загреб. В нея свободно може да се разхождате сред зеленината и около езерцето с водни лилии. На истински дворец прилича сградата на Националния театър, в която се изнасят и оперни представления. Дълга е редицата на световните музиканти, които са свирили в нея.

Католическата църква от 13 в. „Св. Марк“ се намира в центъра на Стария град или Горний град, както още се нарича. Тя привлича внимание с покрива си, покрит с глазирани плочки, изобразяващи гербовете на Загреб и Хабсбургското хърватско кралство. Около нея се намират всички важни сгради – на парламента, конституционния съд, кметството.

Полезна информация за летищата в Загреб

Популярни авиокомпании, опериращи до Загреб

Полетно разписание: Загреб

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Загреб

Търси хотели в Загреб