Меню

Търсене на полети до Монреал

Покажи филтри

Монреал

 • Обща информация

  Официален език: Английски, френски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Канадски долар (CAD)

 • Хълмът Mount Royal

  Хълмът е природен парк, от който градът е взел името си. Това е любимо място за бягство сред природата на местните. През зимата се използва, като малка ски писта, а през лятото за провеждане на различни спортни активности.

 • Музеят на изящните изкуства

  Най-големият музей, посветен на изкуството в Канада, се намира именно в Монреал. Открит през 19 век, той съхранява около 4000 подбрани експоната, дело на известни творци от цял свят.

 • Кулинарен рай

  В Монреал има повече ресторанти на глава от населението, отколкото в Ню Йорк. Местните жители обичат да глезят вкусовите си рецептори, затова не пропускайте да участвате в някой от организираните кулинарни турове.

Забележителности на Монреал

Може би заради приликата си с европейските градове, Монреал често е наричан културната столица на Канада. Това се усеща най-лесно във Вию-Монреал или Старият град, чиито улици и сгради могат да бъдат объркани с тези на големите европейски градове от 17-ти век. Там се намират водещите исторически забележителности, като разглеждайки ги, неусетно ще стигнете и до Старото пристанище. Навремето там е било обичайното работно място на френските търговци, а днес е най-оживената част от Монреал със своите заведения, кино, Часовникова кула и Център на науката и технологиите.

Под привидно оживените улици на Монреал, тупти още един паралелен град – Ресо. Това е система от подземни тунели с обща дължина от над 30 километра, които свързват всички станции на метрото. Това включва множество магазини, заведения, кина и дори апартаменти за живеене и работа. Реса е добро решение за разходка из града, когато зимните температури станат непоносимо ниски.

Ботаническата градина на Монреал е третата по големина в света и с над 80-годишна история. Тя е съставена от впечатляващите 30 на брой тематични градини, сред които най-голяма по площ е китайската. Към всички тях има и естествено заформил се животински свят, който допълнително би ви зарадвал.

Полезна информация за летищата в Монреал

Популярни авиокомпании, опериращи до Монреал

Полетно разписание: Монреал

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Монреал

Виж хотели в Монреал