Меню

Търсене на полети до Ухан

Покажи филтри

Ухан

 • Обща информация

  Официален език: Китайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Юан (CNY)

 • Улица „Джиангхан“

  Главната търговска улица на Ухан е истински шопинг рай. Колониалните сгради в британски стил придават космополитна нотка на града. Може да се каже, че това е представителното лице на модерен Ухан. Магазините и разнообразните заведения с местна и интернационална кухня ще задържат вниманието ви, докато слънцето залезе и започнат танцови уроци на открито.

 • Улица „Хуби“

  Все пак, ако сте гладни – заложете на улица „Хуби“. Намираща се в сянката на Жълтата кула, тя предлага повече от 100 заведения с различна кухня. Ето защо това място винаги гъмжи от туристи. Нудълси, тофу, патици и какво ли още не, ще ви накарат моментално да огладнеете.

 • Хубейският музей на изкуството

  Ако сте гладни за изкуство, се насочете директно към Хубейският музей на изкуството, съхраняващ най-голямата арт колекция в провинцията. Сред 10-те зали е отделено място за класическо китайско изобразително изкуство, скулптури, алтернативно изкуство и международни изложби. 

Забележителности на Ухан

Административният център на провинция Хубей е предизвикателство за организирания пътешественик. Градът е голям – приблизително 11 млн. население, а същевременно английският език и Интернетът не са толкова достъпни. От друга страна, Китай не е само Шанхай и Пекин, така че ако искате да имате по-пълна представа за тази необятна страна, то се „хвърлете в дълбокото“, избирайки си самолетни билети до Ухан.

Най-популярната местна забележителност е Жълтата кула. В настоящият си вид тя датира от 1981 г., като преди това многократно е била почти напълно разрушавана. В миналото е служела за военни цели, а днес всеки желаещ може да изкачи петте ѝ етажа и да се полюбува на панорамната гледка към града.

Една от най-скорошните гордости на Ухан е Цирковото шоу на Хан, чиято програма е вдъхновена от традициите на ханската народност. Пръст в измислянето на програмата има Франко Драгон, който е замесен и в Цирк дьо Солей. Самите представления се изнасят в сградата на местния стадион, който от своя страна е смятан за архитектурно чудо, заради формата му на китайки фенер.

Ухан може още да се похвали и с най-голямото изцяло градско езеро в Китай. Източното езеро отнема повече от един ден, ако искате да обходите всичките му забележителности по крайбрежието и да се възползвате от водните спортове, които предлага. Ако попаднете там през май, задължително обърнете внимание на Фестивала на драконовите лодки.

Полезна информация за летищата в Ухан

Популярни авиокомпании, опериращи до Ухан

Полетно разписание: Ухан

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ухан

Виж хотели в Ухан