Меню

Търсене на полети до Ушуая

Покажи филтри

Ушуая

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Песо (ARS)

 • Заливът в края на света

  Името на града подчертава местоположението му, като само малка част го отделя от Антарктида. На езика на индианците Яман, Ушуая означава точно това – залив в края на света. 

 • Железопътна гара на Ушуая

  Фин дел Мундо е влакова линия, която служи за превоз на стоки, но днес е туристическа атракция. Струва си да се качите, за да стигнете до реконструирания индийски лагер.

 • Национален парк Тера дел Фуего

  За тези, които мечтаят за планински гледки, препоръчваме екскурзия до Националния парк Тера дел Фуего. Намира се на около 10 километра от града и можете да стигнете до него с автобуси, които се движат на всеки час. 

Забележителности на Ушуая

Ушуая е най-отдалеченият южен град, не само в Аржентина и в Южна Америка, но и в целия свят. Намира се на остров Тиера дел Фуего, който е отделен от континента от протока Магелан, чиято територия е разделена между Аржентина и Чили.

Ако искате да опознаете "края на света", значи сте на идеалното място. Той може да изглежда наистина магически с планинските върхове, извисяващи се над синята вода. Градът е заобиколен от планини от едната страна и от канала Бийгъл от другата. Най-добре е да го посетите през януари, когато е най-топлият период, въпреки че температурите все още не са много високи – около 10 градуса.

Градът използва много добре потенциала на своето местоположение. Преди време най-големите източници на приходи са били риболовът и дърводобивът. Но в днешно време местните жители печелят най-вече от туризма, главно поради факта, че в близост има международно летище, което прави достъпът до него много по-лесен. За много хора Ушуая е отправна точка за пътуване до Антарктида, тъй като почти 90% от екскурзиите започват оттам.

Но хората ходят в Ушуая не само за да си починат или да се похвалят, че са посетили най-южния град на света, но и за да опознаят тази фантастична област. Това е идеалното място за любителите на водните спортове, особено за ветроходство и каране на кану. Почитателите на ски или сноуборд могат да избират между чудесни възможности – планината Cerro Castor и ледника Martial.

Ако се чудите дали на края на света ще намерите място, където можете да хапнете нещо вкусно, то отговорът е да. Струва си да изпробвате ресторантите, специализирани в ястия от морски дарове.

Полезна информация за летищата в Ушуая

Популярни авиокомпании, опериращи до Ушуая

Полетно разписание: Ушуая

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ушуая

Виж хотели в Ушуая