Меню

Търсене на полети до Тулуза

Покажи филтри

Тулуза

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Транспорт

  Градският транспорт във Франция е добре устроен, но Тулуза определено е на челно място по този показател. Услугата „автобус по поръчка“ позволява с предварителна резервация да запазите една от 12-те линии, движещи се в периферията на града. В града също така функционират и денонощни линии.

 • Кухня

  В района на Тулуза са особено популярни патешкото и гъшето месо. Разнообразието от френски сирена,  ще задоволи очакванията за френска действителност на всички туристи. Освен сладкиши, Тулуза изкушава и с шоколадови произведения. Шоколадовите бисквитки със зелен фондан „Карак“ са подходящи за вкусен подарък.

 • Домът на Конкорд

  Самолети Конкорд са създадени именно в Тулуза, като резултат от съвместен проект между Франция и Великобритания. Името на самолетите означава хармония, съюз.

Забележителности на Бланяк

рада, което обслужва полети до над 74 дестинация в Европа и Северна Африка. Трамвайна линия № 2 свързва аерогарата с центъра на Тулуза, а на всеки 20 минути има и автобус, осигуряващ трансфер.

Макар често в сянката на Тулуза, Бланяк има какво да предложи на своите посетители. Градът възниква под управлението на Римската империя през I век. За това свидетелства римският амфитеатър на Пуран, който е най-старият архитектурен паметник в градчето. Векове назад, той е бил сцена на гладиаторски битки. Други забележителности са няколко сгради, датиращи от 17-ти век – Абатство Бланяк, Параклисът и Замъкът.

Най-известната местна забележителност е музеят Aeroscopia Blagnac, посветен на аеронавтиката. В него са изложени 20 самолета и още много модели.

Все пак, щом сте стигнали до Бланяк, няма как да пропуснете Тулуза, която се нарежда сред най-големите френски градове. „Розовият град“ печели прозвището си, заради специфичния цвят на тухлите, използвани за построяването на някои от най-важните сгради в града. Тулуза прави впечатление още с красивите си църковни храмове, като Катедралата и базиликата „Св. Сернин“.

Полезна информация за летищата в Тулуза

Полетно разписание: Тулуза

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тулуза

Виж хотели в Тулуза