Меню

Търсене на полети до Тефе

Покажи филтри

Тефе

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Реал (BRL)

 • Екзотични плодове

  В Амазония има уникални плодове, които не се срещат никъде другаде на Земята. Не забравяйте да опитате акай, купуасу и бакури.

   

 • Речни делфини

  В река Амазонка живеят два вида речни делфини: сивият (туцуки) и розовият (inia). Можете да им се възхищавате по време на разходка с лодка по реката, непосредствено преди залез слънце.

   

 • Къщи на плажа

  Туземците изграждат къщите си върху високи пилони по речното крайбрежие, защото през дъждовния сезон нивото на Амазонка и нейните притоци може да се повиши с няколко метра.

   

Забележителности на Тефе

Тефе е малък град, разположен в северозападната част на Бразилия. Той е заобиколен от водите на едноименното езеро и река Солимоес, която е един от притоците на величествената река Амазонка. На пръв поглед, Тефе вероятно ще ви се стори скромен пристанищен град, но за туристите той е вход към невероятния свят на екзотична девствена природа.

През 17-и век португалските завоеватели основават селище там, което първоначално наричат Ногуейра. Един век по-късно, същото село получава статут на град и името му е променено на Ега. И накрая, през XIX в., то се преименува отново, но този път на Тефе. Още през 1620 г. мисионерите са положили основите на римокатолическата църква, които са трайни и до днес.

Pousada Multicultura и Stylos Hall са сред най-престижните хотели в града. Цената на нощувката обикновено включва и закуска. Освен тези предложения, в града ще намерите настаняване по всеки джоб.

Тефе е преди всичко отлична отправна точка за екскурзии до природния резерват Mamiraua. Докато сте там, можете да отседнете в бунгала, плаващи по реката, което само по себе си е истинтско приключение. Но въодушувлението нараства още повече с обиколка на джунглата, където можете да наблюдавате папагали с невероятни цветове, маймуни, тапири и капибари, които се движат между дърветата. Ако имате късмет, може в близост до вас да се прокрадне някой ягуар или гигантска анаконда, която обикновено се крие в гъстата растителност. Ако търсите адреналин, сте на правилното място - прекарайте една нощ в джунглата. Да спите в хамак, защитени само от палмови листа, звучи като незабравимо преживяване. Но, ако и това вълнение не ви е достатъчно, опитайте риболов на пираня или нощно сафари на лодки в търсене на каймани. Местните жители са приятелски настроени, но без англоезичен водач комуникацията ще ви бъде трудна.

Амазония приветства туристи с отлична регионална кухня. Трябва да опитате сладководни риби на скара, като пирарку. Това е вид, съществуващ само в Амазония, както и ястията с ориз и пиле. Времето ви за десерт задължително трябва да се запълни с т.нар. кокосови целувки и тропически плодове. Алкохолните ентусиасти със сигурност ще пробват местната бира и вкусни коктейли като батида и кайпириня.

Полезна информация за летищата в Тефе

Популярни авиокомпании, опериращи до Тефе

Полетно разписание: Тефе

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тефе

Виж хотели в Тефе