Меню

Търсене на полети до Шенджън

Покажи филтри

Шенджън

 • Обща информация

  Официален език: Китайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Юан (CNY)

 • Прозорецът към света

  Този тематичен парк включва реплики на забележителности от цял свят. Ще видите миниатюри на Айфеловата кула, наклонената кула в Пиза, Ниагарските водопади и други.

 • Нощен живот

  Морският свят е специална зона на забавления и нощен живот. Тя е пълна с шумни клубове и бирарии, които са в западен стил и привличат доста чуждестранните посетители.

 • Бизнес сърцето на Шенджън

  Бизнес зоната Футиан би представлявала интерес за всички, които се интересуват от съвременна архитектура. Небостъргачите, спортната и концертна зала, които са част от икономическата градска зона могат да се сравняват с мегаполисния облик на Ню Йорк и Лондон.

Забележителности на Шенджън

На север от Хонконг се намира град Шенджън, който благодарение на специалния си статут на отворена икономическа зона, се превръща в първия китайски континентален град със стокова борса и Макдоналдс. Макар да е модерен и развит град, Шенджън пази своята древна история, която може да разгледате с местния музей, чиито експонати обхващат всичко от предисторическия до съвременния период.

Тези, които искат да се насладят на спираща дъха гледка на границата между Шенджън и Хонконг, трябва да се отправят към имението Диуан, което е сред най-високите сгради в града. Разположен на 69-ия етаж, на височина от 384 метра, Meridian View Center предоставя телескопи, с които можете да видите Хонконг в целия му славен блясък. Ще видите зелени ивици, преплетени с блестящите небостъргачи и модерните архитектурни чудеса.

Наричан креативната столица на Китай, Шенджън привлича дизайнери, артисти и иноватори. OTC Loft Creative Culture Park е бивша фабрика, която днес е дом на множество галерии. книжарници, странни кафенета, барове с музика на живо и дори фонтани и декоративни езера. Ще ви е необходим поне един следобед, за да разгледате цялото място.

На изток от Шенджън се простира 19-километрова брегова ивица с прекрасните плажове Dameisha и Xiaomeisha, включително и модерно пристанище с морски ресторанти. По време на празниците обаче там е доста пренаселено.

Полезна информация за летищата в Шенджън

Популярни авиокомпании, опериращи до Шенджън

Полетно разписание: Шенджън

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Шенджън

Виж хотели в Шенджън