Меню

Търсене на полети до Сантяго де лос Кабайерос

Покажи филтри

Сантяго де лос Кабайерос

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Песо (DOP)

 • Език

  Доминиканците се гордеят с това, че говорят испански, съвсем близък по диалект до този в самата Испания или поне в сравнение с останалите държави от региона. Разбира се, има доста топографски наименования, които са на местния език, на границата с Хаити се говори креолски, а в столицата, заради туристите – английски.

 • Празнична трапеза

  На коледната трапеза се слагат задължително кестени и свинско с грах, а рибата традиционно присъства във Великденското меню. Големи глинени съдове, подобни на стомни все още се използват в домакинствата за съхранение на хранителни продукти.

 • На гости

  „По дрехите посрещат…“ важи с пълна сила за доминиканците, които много държат на спретнатия външен вид. На гости винаги се отива с някакъв сладкиш, а цветовете черно и лилаво трябва да се избягват за подаръци, защото се асоциират със скръбта.

Забележителности на Сантяго де лос Кабайерос

Карибско море с прозрачни води, бял пясък, коралови лагуни, тропически гори и слънце дори през февруари – кой не би се поблазнил да отскочи до Доминиканската република? Санто Доминго е финансовият и административен център на страната, а Пунта Кана най-известния курорт. Но когато има изобилие от слънчеви лъчи и много коктейли за пробване, всяка друга дестинация в страната също звучи примамливо. Така е и със Сантяго де лос Кабайерос или накратко Сантяго, който е вторият по големина град и едно от първите, основани от европейци селища в Америките. Градът е създаден през 15-ти век, но заради земетресение е преместен на настоящето си място през 1506 г., като все още може да се видят останките от първоначалния му образец.

Катедралата Сантяго е главният храм в града. Най-големият и стар мост, свързващ северната и южна част на града, се нарича Hermanos Patino. Той е кръстен на петимата братя, които са се борили срещу режима на диктатора Трухильо, продължил до средата на 50-те години на 20-ти век. С изглед към хълма Сантяго се издига противоречивият 67-метров мраморен паметник, започнат от Трухильо в негова чест и след смъртта му преобразуван в памет на героите, загинали за независимостта на републиката.

Чрез музеите в града лесно ще вникнете в местната култура. Този на фолклорното изкуство е изключително празничен, защото съдържа колекция от карнавални облекла, музикални инструменти и украшения от цялата област. Музеят на тютюна показва нагледно различни методи за производство на един от типичните за страната продукти, историческият музей е поместен в бивш затвор.

Полезна информация за летищата в Сантяго де лос Кабайерос

Популярни авиокомпании, опериращи до Сантяго де лос Кабайерос

Полетно разписание: Сантяго де лос Кабайерос

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сантяго де лос Кабайерос

Виж хотели в Сантяго де лос Кабайерос