Меню

Търсене на полети до Родос

Покажи филтри

Родос

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Линдос

  Смята се, че именно в Линдос Хубавата Елена от Троя е потърсила убежище. След Родос, който е главен административния и финансов център, Линдос е вторият по големина град на острова. Там се намира Акрополът на Атина Линдия, построен през II век пр. Хр.

 • Долината на пеперудите

  Западният бряг на Родос е известен като Долината на пеперудите. Всяка година между юни и септември, тигрови пеперуди покриват долината, превръщайки я в приказно красив килим от цветове.

 • Природен парк Родини

  Само на 3 км от Родос, по магистралата към Линдос, се намира паркът Родини, чийто идиличен пейзаж от водни лилии, мостчета и дълголетни дървета, ще ви накарат да забравите къде точно се намирате.

Забележителности на Родос

Родос е един от най-големите и популярни гръцки острови. Неговите археологически останки разказват по увлекателен начин истории за богове и свръхестествени създания. Там се е намирало едно от седемте архитектурни чудеса на Древния свят – статуята на бог Хелиос, който е покровител на острова.

Безспорно Родос привлича туристите с комбинация от чисти плажове и кристални средиземноморско сини води. Над 40 плажа – каменисти, чакълени или пясъчни примамват посетители всяка година.

Старият град на Родос е сред най-добре запазените средновековни комплекси в цяла Европа. Тесните улички, средновековните църкви и мостове формират една сякаш отдавна забравена атмосфера, която отново оживява, докато се разхождате. Там се намира и дворецът на Великия Магистър или Родоската крепост. Това е отбранително съоръжение, което е служило на рицарите Хоспиталиери, за да отбранят острова от нашествениците през 15 век.

Специалитети на местната кухня са охлюви с лук, зехтин и домати; кюфтета от октопод; аспержи със сос; паста и всякаква местна риба, приготвена с подправки, лук и зехтин.

Полезна информация за летищата в Родос

Популярни авиокомпании, опериращи до Родос

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Родос

Виж хотели в Родос