Меню

Търсене на полети до Порто Алегре

Покажи филтри

Порто Алегре

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Местна кухня

  В специални ресторанти - „чураскерии“ се предлага говеждо месо на шиш, изпечено на въглища, което се добива от определена порода, характерна за Южна Америка. Чаят мате или „шимарао“, както е местното му име, е добра алтернатива на кафето. Тонизиращата напитка обикновено се пие през специални сребърни или метални сламки, наричани бомбия.

 • Горският оазис на Порто Алегре

  Една от най-често фотографираните улици в града е Rua Goncalo de Carvalho. От двете й страни има огромни дървета-типуани, чиито клони образуват естествен тунел. Погледната отгоре, улицата прилича на късче гора насред града.

 • Исторически акценти

  Ако искате да влезете в час с историята на областта, трябва да посетите музеят „Хулио де Кастильос“, където се пазят артефакти, свързани с живота на местните индиански племена. В музея „Хоаким Хосе Фелизардо“ има колекция от стари фотографии на града.

Забележителности на Порто Алегре

Футбол, красиви жени и горещ нощен живот, са сред символите на бразилския град Порто Алегре. Той е административна столица на щата Рио Гранде де Сол и важен икономически и пристанищен център. Ключово за това е разположението му на езерото Гуяба, в близост до което се сливат пет реки. Тази природна даденост се допълва от 40 хълма, между които се намира Порто Алегре. Всичко това предполага разнообразна природа и интересен градски пейзаж. Неслучайно името му означава „пристанище на слънцето“, а често бива наричан и „град на усмивките“. Основателите на града са португалци от Азорските острови, а по-късно бива населен от германци и италианци, което обуславя европейския му вид. В тяхна чест на най-известния площад „Азореанс“ има издигната 17-метрова скулптура.

Сред популярните сгради в града са тази на Централния пазар, в която има над 100 магазина и ресторанта, а също там може да опитате най-добрия сладолед. Сградата на местния парламент веднага прави впечатление, защото е вдъхновена от дворецът Малък Трианон във Версай, като към нея има и градина. Около площад „Матриз“ се намират Съдебната палата, Катедралата, театър „Сао Педро“, дворецът Пиратини и други.

Парковете на Порто Алегре са чудесен вариант за ден на открито. „Фарупилха” освен голяма зелена площ, има и 45 паметника от мед и мрамор, светещ фонтан и специална триумфална арка, която съхранява костите на войници, сражавали се в Италия по времето на Втората Световна война. В парка „Хармониа“ има реплика на традиционна ферма на гаушо (южноамериканска версия на каубой). Паркът на „Раденкао“ е мястото, където всяка неделя се провежда панаир.

Полезна информация за летищата в Порто Алегре

Популярни авиокомпании, опериращи до Порто Алегре

Полетно разписание: Порто Алегре

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Порто Алегре

Виж хотели в Порто Алегре