Меню

Търсене на полети до Понта Делгада

Покажи филтри

Понта Делгада

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC+0 (лято), UTC-1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Манастирът Santo Cristo dos Milagres

  Манастирът е сред най-свещените места не само на Азорските острови, но и в цяла Португалия. Той е построен през 1545 г., а Папа Павел III подарява статуя на едноименния светец на домакините му. Всяка година през април или май месец, статуята предвожда парада в чест на празника на светеца.

 • Зеленият остров

  Това кодово наименование е съвсем заслужено от остров Сан Мигел. Основна заслуга има двойното езеро или Lagoa das Sete Cidades, което се намира във вулканичен кратер. Покрай бреговете му растат иглолистни дървета и папрати, а самата вода изглежда изумрудено зелена.

 • Музеят Карлос Мачадо-Нуклео

  Този интересен музей, основан през 1876 г. съхранява колекция от традиционни костюми и предмети, свързани с бита на островния живот. Дори малките посетители биха оценили разходката до там, защото са представени и старинни играчки.

Забележителности на Понта Делгада

Столицата на Азорските острови е разположена на южното крайбрежие на остров Сан Мигел в Атлантическия океан. Макар и да звучи някак далечно и екзотично, Понта Делгада е част от Европа или по-точно от Португалия. Намира се на 1300 км западно от страната и на 2 часа път с полет от Лисабон.

Отличителната архитектура, съставена предимно от бели къщи с черни елементи, придава монохромен вид на Понта Делгада. За кратко време обаче ще разберете, че това е град с цветен характер. Историческият център ще ви разкрие павирани площади, музеи, добре поддържани градини, интересни статуи и паметници от периода 18-19 век, когато азорската столица е била важно търговско пристанище.

През лятото водите около Азорските острови предоставят възможности за наблюдение на китове. Най-големият остров Сан Мигел се гордее със своя вулканичен пейзаж – големи кратерни езера и съскащи горещи извори.

Крайбрежната улица на пристанището е подходяща отправна точка за разходка из града. Ако тръгнете от западния ѝ край, ще видите първо ренесансовата крепост Сап Брас, която днес се използва от португалския военноморски флот и там се намира Азорският военен музей. По-нататък по улицата се намират трите арки, които представляват оригиналната порта на града от 18-ти век. Това е една от най-сниманите забележителности в града. Площадът с красивата църква „Сан Себастиян“ са последната важна забележителност преди самото пристанище, на което може да запазите своя круиз за наблюдение на китовете.

Полезна информация за летищата в Понта Делгада

Популярни авиокомпании, опериращи до Понта Делгада

Полетно разписание: Понта Делгада

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Понта Делгада

Виж хотели в Понта Делгада