Меню

Търсене на полети до Парос

Покажи филтри

Парос

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Църквата със 100-те врати

  Panagia Ekatontapyliani или „нашата дама със стотици врати“ е византийска църква от IV-ти век. Смята се за един от най-старите византийски храмове в Гърция изобщо. Според легендата, 99 врати са намерени в сградата, а 100-та ще бъде открита, само когато Константинопол отново стане гръцки.

 • Старата столица на Парос

  Планинското селце Лефкес е било първата столица на Парос, построена от имигранти от о-в Крит и местни жители, които са се опитвали да се защитят от пиратските набези. Построено е в амфитеатрална форма, със сгради в неокласически стил и симпатични „скрити“ кафенета. Таверните са друга черта на Лефкес, а която се слави и трябва лично да изпробвате.

 • Плажът Колибитрес

  Колибитрес е може би най-известният плаж на острова, поради уникалната геология на своите милион годишни гранитни скали. Въпреки, че те могат да бъдат достигнати с кола или обществен транспорт, струва си да наемете лодка от пристанището на Науса и да се насладите на кристално чистите води.

Забележителности на Парос

Гръцкият остров Парос е популярна дестинация, посещавана от хиляди туристи всяко лято, възхищаващи се на цикладската природна красота. Тихо и спокойно кътче през зимата, Парос се превъплъщава в космополитно и оживено място, веднага щом пролетта дойде.

Старият град и пристанището на главният град Науса са емблематичен пейзаж – бели, калдъръмени и тесни улички, водещи до живописната морска панорама. През мързеливите утрини и горещи следобеди тези улички са почти празни, но щом слънцето започне да залязва много бързо се пълнят с хора. Възползвайте се от възможността да седнете на някоя от масичките, които са наредени близо до пристанището, за да изпратите деня и посрещнете нощта сред омагьосваща обстановка.

Паркът Парос заслужава да се посети, заради естествените си и неподправени скални образувания, които са пример за цикладска красота. Пешеходните пътеки ще ви покажат красивата природа на острова през цялата година. Ако посетите това кътче през лятото, определено трябва да плувате сред прекрасния плаж Монастири или да гледате филм безплатно под звездите на откритото кино Енастрон. По време на годишния фестивал на парка (юни-октомври) се провеждат джаз, класически и традиционни гръцки концерти, както и интересни културни събития.

Полезна информация за летищата в Парос

Популярни авиокомпании, опериращи до Парос

Полетно разписание: Парос

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Парос

Виж хотели в Парос