Меню

Търсене на полети до Остенд

Покажи филтри

Остенд

 • Обща информация

  Официален език: Нидерландски, френски, немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фестивалът TAZ

  Всяка година през август се провежда TAZ или „Театър покрай морето“. Театрални представления, модерен и класически балет, пиеси за деца, литературни дебати и всичко, докосващо се до културата привлича зрители и артисти от цялата страна и региона.

 • Морски вкус

  Мидите и крокетите от скариди за запазена марка на Белгия и най-вече на Остенд, затова не пропускайте да опитате порция прясно приготвени крокети в някое крайбрежно заведение.

 • Остенд на колела

  „Зеленият път“ е сравнително нова инициатива, която предлага да опознаете околностите на града на велосипеди. Маршрутът с дължина 32 км преминават през точно определени места, включващи крайбрежие, гори, закрити и открити места за пикник и игри, които ще ви накарат да се влюбите в природата.

Забележителности на Остенд

Белгийският град е разположен на брега на Западна Фландрия и предлага иначе нехарактерния за страната плажен пейзаж. Слънчевите бани, състезанията с хвърчила и пясъчните замъци са типичните плажни занимания, които може да правите в Остенд, но плуването във водите на Северно море не винаги е за всеки. Все пак през лятото, когато температурите са по-високи, Остенд се превръща в истински морски курорт.

Белгийският град предлага много възможности за шопинг, но най-подходящи за това са разходките из неговите пазари. Цветният пазар е истинска наслада за окото, а ако сте там през декември, няма как да пропуснете Коледния пазар.

Дигиталната разходка през времето на Първата Световна война е нещо, което се препоръчва на любителите на историята. Спомените на трамваен кондуктор разкриват как е изглеждал един окупиран от германците град, пресъздавайки важните събития от периода.

За истински запалените по риболова, се предлага целодневна разходка в открито море, която ще ви запаси с риба за няколко вечери напред. Сутринта корабчетата отплуват от пристанището в 06:00 ч. и се връщат обратно в 17:00 ч. Като ви очаква обучение за улов на скумрия, треска, писия, както и обяд насред Северно море.

Полезна информация за летищата в Остенд

Популярни авиокомпании, опериращи до Остенд

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Остенд

Виж хотели в Остенд