Меню

Търсене на полети до Монтерей

Покажи филтри

Монтерей

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Песо (MXN)

 • Изкуствената река Санта Лучия

  Ослепителни бели пътеки ви водят по дължината на тази изкуствената, но и впечатляващо цветна "река". Мостовете са забелязани по дължината на Санта Лучия, както и продавачите на рози. Не е изненада, че това е популярно място, където двойките могат да се разхождат романтично или дори да се хранят на тревата. Можете да се качите на малка лодка, която ще ви отведе нагоре и надолу по дължината на реката и ще ви даде възможност да се насладите на гледката.

 • Планетариум „Алфа“

  Всеки ден няколко мини буса тръгват от централен Монтерей и возят желаещите посетители до местния планетариум. Гледки към съзвездия, интерактивни изложби и занимания за деца, ще превърнат деня ви в приятен семеен спомен.

 • Опитайте кабрито

  Кабрито или месо от коза е типична за Монтерей храна, която трябва да опитате при посещението си. Макар че това със сигурност не е най-евтиният избор в сравнение с уличната храна, все пак е кулинарен опит, който си заслужава. Реално, можете да намерите cabrito на доста места в Монтерей.

Забележителности на Монтерей

Притиснат между планините, Монтерей не е сред топ дестинациите на Мексико и често е смятан повече за индустриален, а не за туристически град. Но веднъж разходите ли се из неговите улици, лесно ще изберете любимите си забележителности. Площадът „Макро“ се намира в топ центъра на града. Веднага се набива на очи високата оранжева кула „Фаро дел Комерсио“. От едната страна е музеят MACRO, а от другата красива катедрала.

MARCO или Музеят за съвременно изкуство е задължителна спирка в Монтерей. Често има изложби на световни творци, а отличителният му белег е голяма бронзова фигура на гълъб, охраняваща вратите му.

Mirador Asta Bandera или Хълмът на флага е сравнително лесен за изкачване хълм, от където ще видите цял Монтерей. На връщане не пропускайте да посетите Епископския дворец, който се познава по емблематичната си жълта фасада. Днес сградата съдържа колекция от артефакти, свързани с миналото на града.

Монтерей е известен с планината си, която е и най-очарователната част от него. Най-високият ѝ връх е Серо де ла Сила. От Хълмът на флага се разкрива чудесна гледка към него, но защо да не го изкачите, докато сте там?

Полезна информация за летищата в Монтерей

Популярни авиокомпании, опериращи до Монтерей

Полетно разписание: Монтерей

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Монтерей

Виж хотели в Монтерей