Меню

Търсене на полети до Mineralnye Vody

Покажи филтри

Mineralnye Vody

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Шопинг

  В случай, че искате да намерите няколко неща на едно място, търговския център Вершина е подходящ за пазаруване. Не е уникален със своята архитектура или предлагани брандове, но ви улеснява, когато не познавате курорта и трябва да напазарувате.

 • Кухня

  В Минерални бани ще откриете интересна смесица от разнообразни кухни – има азербайджански, кавказки, руски и интернационални ресторанти.

 • Вода

  Разбира се основното, заради което всички посетители идват в Минерални води е лечебната сила на местните минерални извори. Хора с проблеми в опорно-двигателната и нервната система често посещават курорта.

Забележителности на Минерални води

Този балнеолечебен курорт е разположен по поречието на река Кума и главната железопътна линия, свързваща руския град Ростов на Дон и азербайджанската столица Баку. Многобройните лечебни минерални извори печелят славата на града, като специализиран център. Минерални бани разполага и със свое летище, което обслужва също останалите балнеологични курорти в северното подножие на Кавказ и скиорите, насочващи се към Елбрус.

Най-значимите храмове за града са катедралата „Св. Дева Мария“ и църквата „Св. Никола“. Интересна забележителност за малки и големи е ранчото „Терский“, където се отглеждат расови коне и понита. То се намира в крайната част на Минерални води и с градски транспорт се стига с автобус № 101. Може да се разхождате и да си организирате пикник в цялата местност, но уроците по езда и достъпът до животните в с предварително запазване на час. В края на месец август се провеждат дни на отворените врати, когато всички посетители могат да разгледат свободно как се хранят, къпят и отглеждат тези благородни животни.

Градският парк, който се намира на улица „Карл Маркс“ е идеално място за разходка с деца, защото могат на воля да бягат, скачат и играят из това спокойно място. Има също така няколко платени атракции, като люлки и батути. Друг още по-интересен и приятен за разходки парк, до който може да се разходите е „Железноводский“ в близкото градче Железноводск. Там ще откриете различни скулптури, музикална беседка, езеро и галерия.

Полезна информация за летищата в Mineralnye Vody

Популярни авиокомпании, опериращи до Mineralnye Vody

Полетно разписание: Mineralnye Vody

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Mineralnye Vody

Виж хотели в Mineralnye Vody