Меню

Търсене на полети до Манта

Покажи филтри

Манта

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Транспорт

  Летището на Манта обслужва вътрешните дестинации Кито и Гуаякил, а до там летят международни полети на различни авиокомпании. Алтернатива на вътрешния полет е автобусът, но от Кито се пътува за седем часа, а от Гуаяквил за пет. Градът е лесен за ориентиране, а автобусите на градския транспорт и такситата са основните начини за придвижване.

 • Климат

  Времето в Манта е подходящо за посещение през цялата година. Сухият сезон продължава от май до декември, а дъждовният само от януари до април. Средната годишна температура е между 28 и 30 градуса.

 • Нощен живот

  Любителите на морската кухня ще останат очаровани от менютата на местните ресторанти. Нощният живот в Манта предлага много барове и клубове, както и две казина, намиращи се в най-големите хотели.

Забележителности на Манта

Манта е най-популярната туристически дестинации в Еквадор, заради чудесните си плажове и вече традиционното присъствие на чуждестранни туроператори, предлагащи организирани екскурзии с водни спортове, разходки и други разнообразни дейности. Градът е също така най-голямото пристанище в страната, което разбираемо го превръща в търговски център и спирка на круизни кораби.

Уловът на риба тон се е превърнал в цяла индустрия, затова не пропускайте да опитате от нея. Освен дегустация, някои туристически агенции организират частен риболов близо до брега на Манта, за да изпитате удоволствието да уловите сами вечерята си.

Гостите на града, които си падат по водни спортове са късметлии, защото големите тихоокеански вълни създават идеални условия за подобни активности. Най-посещавани са плажовете Сан Лоренцо и Санта Марианита. Манта е домакин на няколко сърфинг събития, като е пресметнато, че плажът Сан Матео има най-дългите вълни за сърфиране в страната.

Освен водните спортове, Манта предлага и културни мероприятия, като Международния филмов фестивал през януари и Международния театрален фестивал през септември. Често избирано пътешествие за един ден е това до съседния град Монтекристи, за който се казва, че е родното място на панамската шапка, продавана в цял свят.

Полезна информация за летищата в Манта

Популярни авиокомпании, опериращи до Манта

Полетно разписание: Манта

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Манта

Виж хотели в Манта