Меню

Търсене на полети до Ла Коруня

Покажи филтри

Ла Коруня

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Стъкленият град

  Ла Коруня се нарича още „стъкления град“, заради многото сгради, най-вече покрай пристанището със стъклени тераси, които блестят под слънчевите лъчи. Повечето от тях са построени през 19-ти век, но са в различни светове и елементи.

 • Любимата бира на Испания

  Estrella Galicia е една от най-обичаните бири на Испания, а нейният дом е именно в Ла Коруня. Оригиналната пивоварна, основана през 1906 г. от Хосе Ривера, се намира в квартала Cuatro Caminos и е отворена за посещения. Към пивоварната има и ресторант, където може да се насладите на прясна, непастьоризирана бира.

 • Аквариум на края на света

  Недалеч от кулата на Херкулес, се намира „Аквариум на края на света“ или местния аквариум на брега на Атлантическия океан, който е дом на разнообразие от морски обитатели – от тюлени и акули до октоподи. Освен към морските обитатели, аквариумът отделя внимание и на живота и културата на местните рибари.

Забележителности на Ла Коруня

Ла Коруня е разположена в най-североизточния край на Испания в автономната област Галисия. Оживеният крайбрежен град има интересна история, богата култура и вкусна храна. Най-старият работещ фар в света, наричан кулата на Херкулес е символ на града. Построен е още по време на римляните и е включен в списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО. Качвайки се на върха на фара, ще видите 360-градусова панорама към града. Посетителският център разказва за историята на фара и Ла Коруня, а наблизо има няколко еко пътеки за разходка.

Ще намерите една от най-добрите панорамни гледки към града на върха на хълма Сан Педро, изкачвайки се чрез огромен сферичен стъклен асансьор, който ви позволява да се насладите на гледките по пътя. На върха ще откриете комплекс Mirador San Pedro, който разполага кафене, изискан ресторант, винарска изба и салон за пури, детска площадка, зони за пикник и барбекю, както и исторически център, където можете да научите всичко за историята на района.

Музеят на науката и технологиите в Ла Коруня е един от най-важните музеи по рода си в страната. Намира се във впечатляваща сграда, наречена Prisma de Cristal, в която се намират повече от 15 000 експоната, включително научни и промишлени инструменти, транспортни средства и технологични устройства. Експозициите включват предната част на самолет Boeing 747 и първият компютър, използван в Испания.

Полезна информация за летищата в Ла Коруня

Популярни авиокомпании, опериращи до Ла Коруня

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ла Коруня

Виж хотели в Ла Коруня